• Acordul provizoriu va merge la Consiliul Național SAG-AFTRA vineri, 10 noiembrie 2023, pentru a fi analizat și luat în considerare.
  • Membrii s-au luptat atât pentru compensații pe termen scurt, cât și pentru viitoarele plăți de drepturi de autor pentru performanțele din filme și televiziune.
  • Organizația a declarat că „așteaptă cu nerăbdare ca industria să reia munca de a spune povești minunate”.

SAG-AFTRA a ajuns miercuri la un acord provizoriu pentru a pune capăt unei greve de 118 zile care a dus la oprirea totală a producțiilor de la Hollywood și a lăsat mii de oameni în șomaj timp de luni de zile.

„Printr-un vot unanim în această după-amiază, Comitetul SAG-AFTRA TV/Theatrical a aprobat un acord provizoriu cu AMPTP, punând capăt grevei de 118 zile”, a declarat un reprezentant al SAG-AFTRA într-o declarație furnizată pentru FOX Business.

Greva s-a încheiat oficial la ora 00:01, joi, 9 noiembrie

„Acordul provizoriu va merge la Consiliul Național SAG-AFTRA vineri, 10 noiembrie 2023, pentru a fi analizat și luat în considerare. Mai multe detalii vor fi făcute publice în urma acestei întâlniri.”

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Nu este clar ce termeni ai înțelegerii includ. Membrii s-au luptat atât pentru compensații pe termen scurt, cât și pentru viitoarele plăți de drepturi de autor pentru performanțele din filme și televiziune, pe lângă stipulațiile privind inteligența artificială.

„Acest acord provizoriu reprezintă o nouă paradigmă. Oferă SAG-AFTRA cele mai mari câștiguri de la un contract la altul din istoria sindicatului, inclusiv cea mai mare creștere a salariului minim din ultimii 40 de ani, o rezidualitate nouă pentru programele de streaming, protecții extinse privind consimțământul și compensațiile în utilizarea inteligenței artificiale și creșteri contractuale considerabile la articole din toate domeniile”, a declarat miercuri Alianța Producătorilor de Film și Televiziune pentru The Associated Press.

Organizația a declarat că „așteaptă cu nerăbdare ca industria să reia munca de a spune povești minunate”.

Fran Drescher, președintele SAG-AFTRA, a sărbătorit acordul într-o postare împărtășită pe rețelele de socializare. „Am făcut-o!!!! Afacerea de peste un miliard de dolari! De 3 ori mai mare decât ultimul contract! Peste tot s-au deschis noi drumuri!”, a scris fosta vedetă din „The Nanny” pe Instagram.

Reacțiile vedetelor de la Hollywood

Vestea bună s-a răspândit rapid, iar celebritățile au intrat pe rețelele de socializare pentru a-și împărtăși entuziasmul. Vedeta din Sex and the City, Kristin Davis, a folosit un emoji „Ura” pentru a-și împărtăși entuziasmul în legătură cu vestea.

Câștigătoarea premiului Oscar, Octavia Spencer, a împărtășit în legenda postării sale: Gata să lucrez acum că greva s-a încheiat! Felicitări și mulțumiri comitetului nostru de negociere @sagaftra! Mândră să fiu solidară cu toți membrii SAG în ultimele 118 zile #SAGstrike #SAGstrong.”

Citește și