• După ce a fost deja criticată pentru sfaturile de sănătate date anterior, Gwyneth Paltrow a stârnit noi critici
  • Actrița americană a propus o metodă îndoielnică de tratare a coronavirusului
  • Paltrow a fost sever admonestată de autoritățile sanitare engleze

Într-o postare pe blog, Gwyneth Paltrow povestește că a contractat coronavirusul cu ceva timp în urmă și că ulterior a avut simptome ca „oboseala persistentă și dificultăți de gândire“. După ce a consultat un medic în ianuarie, a început un tratament natural numit „intuitive fasting“, scrie cnews.fr.

Gwyneth Paltrow spune că a ținut dieta ketogenică, bazată pe grăsimi și fără zaharuri, care presupune să nu mănânci până la 11 dimineața și să participi la sesiuni regulate de saună cu infraroșu. Actrița spune că această metodă unică i-a „făcut bine“ și i-a permis să recâștige „energia“, explicând chiar că „a făcut cercetări“ și a descoperit studii care susțin eficacitatea dietei.

Aceste sfaturi neștiințifice, date de actriță, au fost criticate de profesorul Stephen Powis, director medical național al NHS (Sistemul Național de Sănătate din Anglia): „În ultimele zile, am văzut că Gwyneth Paltrow suferă din păcate de efectele Covid. Îi dorim multă sănătate, dar unele dintre soluțiile pe care le recomandă nu sunt cele pe care le recomandăm noi, cei din NHS“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În comparație, pe site-ul oficial, NHS recomandă ca pacientul să mănânce bine, să doarmă bine și să reia activitatea fizică.

Trebuie să luăm în serios Covid pe termen lung și să ținem cont de studiile științifice. Toți influencerii care folosesc rețelele sociale au o datorie de responsabilitate și o datorie de vigilență în legătură cu acest lucru“, a adăugat profesorul de medicină de la University College London, avertizând despre dezinformare că, „precum virusurile, este mută și evoluează“.