• Actrița hollywoodiană Gwyneth Paltrow, a stârnit indignare pentru că a promovat obiceiuri alimentare „periculoase” în numele unei vieți sănătoase și al detoxifierii.
  • Utilizatorii de pe rețele sociale de pe TikTok au criticat-o pe vedetă pentru promovarea unor obiceiuri alimentare nesănătoase.
  • Ea a stârnit îngrijorări serioase în ceea ce privește clasificarea supei de oase ca fiind hrană adevărată.

Actrița hollywoodiană Gwyneth Paltrow, a stârnit indignare pentru că a promovat obiceiuri alimentare „periculoase” în numele unei vieți sănătoase și al detoxifierii. Actrița, care și-a împărtășit recent obiceiurile extreme de dietă într-un podcast, a afirmat că în planul ei alimentar restrictiv a fost folosită în mare măsură supa de oase. Ea este, de asemenea, un fan al postului intermitent.

Fondatoarea brandului de wellness și holistic Goop a participat la podcastul The Art Of Being Well With Dr. Cole, când a vorbit pe larg despre eliminarea din viața ei a principalelor grupe de alimente.

„Așa că beau cafea, dar îmi place foarte mult supa la prânz. În multe zile mănânc bulion de oase la prânz.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Dieta restrictivă a eliminat carbohidrații, proteinele și alte grupe de alimente esențiale. Regimul ei de exerciții fizice este la fel de dur.

„Încerc să fac o oră de mișcare, așa că fie mă plimb, fie fac Pilates, fie îmi fac Tracy Anderson. Și apoi intru în saună. Mă spăl pe uscat și apoi intru în saună. Așa că îmi fac sauna cu infraroșu timp de 30 de minute. Iar la cină încerc să mănânc, știi tu, conform paleo. Deci multe legume. Este foarte important pentru mine să îmi susțin detoxifierea”, a adăugat ea.

Imediat ce au apărut comentariile ei, o mare parte a utilizatorilor de rețele sociale de pe TikTok și de pe alte medii au criticat-o pe vedetă pentru promovarea unor obiceiuri alimentare nesănătoase.

Modelul Plus-size Tess Holliday a criticat-o pentru că a susținut „mese nepotrivite” ca opțiuni. În videoclipul ei de pe TikTok, Holliday – care suferă de o tulburare de alimentație – a acuzat-o pe Paltrow că promovează consumul de mese minuscule, cum ar fi cina cu supa de oase.

„Ceea ce mi se pare cel mai ciudat este că știm de ani de zile că ea nu are nimic împotrivă să-și susțină tulburarea alimentară. Și nu o judec, pentru că și eu am o tulburare de alimentație.”

De asemenea, ea a stârnit îngrijorări serioase în ceea ce privește clasificarea supei de oase ca fiind hrană adevărată.

„Bulionul de oase nu este o masă potrivită. Și apoi să-ți închei ziua mâncând doar legume, dar totuși oamenii continuă să-i acorde timp, să-i urmeze sfaturile, pentru ca toată lumea se teme prea mult să fie grasă”, a explicat ea.