• Alții cer un boicot din cauza comentariilor publice ale lui Rowling cu privire la problemele legate de persoanele transgender.
  • La un moment dat, s-a raportat că 1,3 milioane de persoane urmăreau conținut legat de joc pe Twitch.
  • Puteți să vă plimbați pe o coadă de mătură, să învățați să faceți vrăji, să explorați castelul.

Hogwarts Legacy, o adaptare majoră a jocului video din lumea vrăjitorilor creată de JK Rowling, a sosit, în urma unei dezbateri aprinse pe internet. Un astfel de titlu de aventură se afla de ceva vreme în fruntea listei de dorințe a unor fani Harry Potter.

Alții cer un boicot din cauza comentariilor publice ale lui Rowling cu privire la problemele legate de persoanele transgender. În ciuda controversei, se preconizează de către unii că va fi cea mai bine vândută lansare premium din 2023.

Titlul a bătut deja recorduri în ceea ce privește numărul de persoane care urmăresc streameri care joacă copii în avanpremieră. La un moment dat, s-a raportat că 1,3 milioane de persoane urmăreau conținut legat de joc pe Twitch.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Unii au ripostat împotriva boicotului, susținând că alegerea de a juca jocul nu înseamnă automat că susțin declarațiile autorului. Jucătorii participă la școala celebră la care au fost Harry Potter, Ron Weasley și Hermione Granger – dar înainte de vremea lor, în anii 1800.

Puteți să vă plimbați pe o coadă de mătură, să învățați să faceți vrăji, să explorați castelul, să vă luptați cu păianjeni giganți și să colectați o varietate de pălării și eșarfe pe care să le purtați pe parcurs.

Editorul de jocuri al The Guardian, Keza MacDonald, nu a fost la fel de entuziast ca unii, scriind: Hogwarts Legacy își trage magia din decorul său, nu din designul jocului, care este competent, dar nespectaculos.”

Ea a spus că jocul pare prea familiar cu altele din acest gen pentru a ieși cu adevărat în evidență, dar a concluzionat că momentele sale magice și decorul îl salvează de la mediocritate, dar numai dacă Lumea Vrăjitorilor încă te ține sub vraja sa”.

Travis Northup, care a făcut o recenzie pentru IGN, a scris: Aventura sa în lumea deschisă captează toată emoția și minunăția Lumii Vrăjitorilor, cu noile sale personaje memorabile, lupta provocatoare și nuanțată și o fantezie a studenților de la Hogwarts minunat executată, care m-a ținut lipit de controlerul meu timp de zeci de ore.”