• Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate marți, cu o categorie extinsă a celui mai bun film.
  • Academia a confirmat că ceremonia va avea o gazdă în acest an, dar nu a dezvăluit încă cine va fi aceasta.
  • Am putea asista la nominalizări surpriză ale unor filme mai puțin mediatizate.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate marți, cu o categorie extinsă a celui mai bun film. Adăugarea acestei categorii va face loc unei game mai largi de filme.

The Power of the Dog, Belfast și West Side Story se numără printre filmele care se așteaptă să obțină mai multe nominalizări.

De asemenea, Academia a confirmat că ceremonia va avea o gazdă anul acesta, dar nu a dezvăluit încă cine este aceasta.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Există presiuni pentru ca Oscarurile să devină mai populare și mai relevante pentru publicul tânăr, după ce ceremonia restrânsă din 2021 s-a prăbușit în audiențe, în mare parte din cauza absenței marilor lansări cinematografice.

Tracee Ellis Ross și Leslie vor anunța nominalizările de la Los Angeles la ora 13:20 GMT (15:20 ora României).

Există o singură garanție înainte de nominalizări: mai multe filme în cursă și doar un număr limitat de locuri disponibile, ceea ce înseamnă că mai multe filme de profil înalt și vedetele lor vor lipsi în mod inevitabil.

În egală măsură, am putea asista la nominalizări surpriză ale unor filme mai puțin mediatizate. Cu avertismentul de a ne aștepta la neprevăzut, iată câteva dintre filmele și actorii care au cele mai mari șanse:

Ce filme vor fi nominalizate?

În ultimul deceniu, la categoria cel mai bun film al Academiei au fost nominalizate între cinci și zece filme, însă din acest an vor fi 10.

În teorie, acest lucru ar fi trebui să facă loc pentru blockbustere precum fenomenalul succes Spider-Man: No Way Home sau filmul lui James Bond No Time To Die.

Niciunul dintre ele nu este un film tradițional de Oscar, iar rezultatele slabe obținute de ambele la recentele ceremonii sugerează că niciunul dintre ele nu are impulsul necesar pentru o nominalizare pentru cel mai bun film.

În schimb, muzicalul West Side Story al lui Steven Spielberg, autobiograficul Belfast al lui Sir Kenneth Branagh și oda lui Paul Thomas Anderson la tinerețea anilor 1970, Licorice Pizza, să apară în categoria cel mai bun film.

Singurul film cu un succes semnificativ la box office care are șanse să intre în cursă este saga SF Dune a lui Denis Villenueve, care a încasat 400 de milioane de dolari.

Netflix a declarat că alegoria lui Adam Mackay despre schimbările climative, Don’t Look Up, cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence, a fost extrem de populară printre abonații lor. Cu o distribuție favorabilă la Oscar, filmul ar putea apărea în categoria celui mai bun film.

Cel mai puternic concurent al serviciului de streaming este, de departe, The Power of the Dog, de Jane Campion, un western lent și intens, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal. Acesta nu este doar cu potențial nominalizat, ci un potențial câștigător.

Ce actori sunt în cursă?

Câștigătorul premiului pentru cea mai bună actriță a fost considerat o concluzie inevitabilă atunci când portretul prințesei Diana în Spencer, interpretat de Kristen Steward, a debutat pe marele ecran anul trecut. Ea a rămas favorită la casele de pariuri timp de mai multe săptămâni.

De asemenea, este foarte probabil să o vedem pe Nicole Kidman nominalizată pentru „Being The Ricardos”.

Alte două câștigătoare ale premiului Oscar, Olivia Colman și Penelope Cruz, ar putea fi, de asemenea, recunoscute, pentru The Lost Daughter și, respectiv, pentru excelentul Parallel Mothers al lui Pedro Almodóvar.

În cursa nominalizărilor se află și trei cântărețe profesioniste- Jennifer Hudson, Lady Gaga și Alana Haim.

În ceea ce privește nominalizările pentru cel mai bun actor, Bradley Cooper ar putea avea mai multe șanse de a fi nominalizat pentru apariția sa de 10 minute în rol secundar în Licorice Pizza, decât Nightmare Alley.

Între timp ar putea fi recunoscuți Troy Kotsur (Coda), Ciaran Hinds (Belfast), Jared Leto ( House of Gucci) , Michael Faist ( West Side Story) și Ben Affleck ( The Tender Bar).

În mod tradițional, premiile Baftas sunt un bun indicator a ceea ce ne putem aștepta de la Oscaruri.

Modificările recente aduse proceselor de votare de la Bafta înseamnă că lista lor de nominalizări, ca și cea de anul trecut, nu este în concordanță cu majoritatea celorlalte ceremonii de premiere. În timp ce Baftas și Oscarurile au recompensat majoritatea marilor câștigători de anul trecut, există o suprapunere mult mai mică între nominalizările în ansamblu.