• Toată Planeta a pornit în căutarea unuia dintre cele mai celebre instrumente muzicale din lume.
  • Bass-ul este estimat 10 milioane de lire sterline, pe care McCartney a cumpărat chitara cu 38 de dolari în 1961.
  • Chitara apare în videoclipurile Beatles din perioada de glorie a trupei, inclusiv în hiturile Love Me Do și She Loves You și ar fi fost preferata lui McCartney.

Toată Planeta a pornit în căutarea unuia dintre cele mai celebre instrumente muzicale din lume: chitara bas Höfner a lui Paul McCartney.

Lost Bass Project vrea să găsească bass-ul estimat 10 milioane de lire sterline, pe care McCartney a cumpărat chitara cu 38 de dolari în Hamburg, Germania, în 1961, dar care a dispărut opt ani mai târziu.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Chitara apare în videoclipurile Beatles din perioada de glorie a trupei, inclusiv în hiturile Love Me Do și She Loves You și ar fi fost preferata lui McCartney.

Potrivit BBC, apelul public al proiectului a fost lansat pe 3 septembrie și sute de noi piste au fost deja primite, spune grupul.

În fruntea operațiunii de căutare a lui Höfner e Nick Wass, care a lucrat îndeaproape cu echipa lui McCartney și chiar a scris o carte despre instrumentul dispărut.

„Este foarte probabil să fi fost furat”, a spus Wass într-o declarație de pe site-ul proiectului. „Cineva, undeva, știe ce s-a întâmplat cu acest bas și unde se află acum”.

Citește și: