Cât de greu trebuie să fie să convingi un român – plecat ani de zile într-o altă țară – să se întoarcă într-un loc care, la un anumit moment al vieții l-a dezamăgit și l-a nemulțumit profund?

Ei bine, Dobrea Loredana, Cristea Larisa și Adelina Pavelescu, fondatoarele proiectului ,,Înapoi acasă”, și-au făcut un scop în a-i ajuta pe români să revină și să-și trăiască poveștile și viețile chiar în țara lor.

Mai mult, cele trei îi ajută cu informații concrete despre ce trebuie să facă și care sunt soluțiile pentru a evita birocrația românescă și slalomul printre ghișee atunci când se întorc. Căci, vorba aceea, unele lucruri nu se schimbă niciodată!

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Loredana Dobrea, despre dorul, familia, patriotismul și oportunitățile pe care românii le pot avea și în țară

,,Știu că este foarte greu să convingi pe cineva care poate că are o viață destul de frumoasă acolo, să revină. Noi încercăm să apelăm la diferite resorturi. Dorul, familia, oamenii dragi, patriotismul și oportunitățile pe care le pot avea și în țară. Dacă nu suntem curioși nu putem să ajungem unde vrem.

În acest fel mi-am dat seama că așa pot să reușesc și în România. Lucrurile pe care nu le aveam acolo, poate că aici, în câțiva ani, le-aș fi putut obține. Acolo poate că le-aș fi obținut în mai mulți ani”, susține una dintre fondatoarele proiectului ,,Înapoi acasă.”

Laura Cristea, despre ajutorul pus la dispoziția românilor care se întorc acasă

,,Adunăm povești, avem interviuri cu oameni care sunt plecați de mult timp din țară și se reîntorc sau poate unii încă nu s-au întors, dar au de gând să facă asta, le luăm interviuri, de foarte multe ori le trimitem și un formular ca să ne putem ajuta de el. Avem informații concrete despre ce ar trebui să faci, unde să te duci ca să îți iei un cazier fiscal, să îți iei un certificat de rezistență, cum îți poți deschide un cont online…”