• Industria de divertisment din SUA valorează 703 miliarde de dolari.
  • Cel mai bine plătit actor este The Rock, care câștigă anual 87.5 miliarde de dolari.
  • Vânzarea de albume muzicale a adus țării 102.4 milioane de dolari.

Ne este greu să ne imaginăm viața fără cinematografia și divertismentul american. Toate peliculele de la Hollywood ne-au făcut să ne regăsim în ele, ori să ne emoționeze până la lacrimi. Îți spun că filmul cu cele mai mari câștiguri este Avatar, cu încasări de 2.8 miliarde de dolari. Irina Margareta Nistor iți spune că suntem influențați de filmele americane.

„Da, ne-au influențat foarte tare pentru că inclusiv în iubire, noi tot așteptăm eroul ăla de la cinema din filmele de altă dată”, a spus Irina Margareta Nistor.

Ea îți spune că viața ar fi tristă fără filmele de la Hollywood: „Păi viața noastră ar arăta la fel de trist fără filmele de la Hollywood pentru că, întâi de toate, de acolo ne-am luat călătoriile și visele și chiar și acum după un an și ceva, când am tot stat pe loc, tot ei au fost salvatorii, inclusiv la noi acasă, chiar dacă îi preferăm la cinema”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Muzica americană răsună internațional. Influența sa asupra altor țări a depășit-o pe cea a tuturor celorlalte state. Veniturile din industria muzicală a SUA au atins 8 miliarde de dolari în anul 2020, cu 7.5% mai mult ca în anul precedent.

SUA au istoric în muzică

Alex Anghel, host la Smart Radio îți spune că americanii au dat naștere celor mai ascultate genuri muzicale.

„Muzica americanilor e muzica primordială pentru unii dintre noi. Aici au luat naștere unele dintre cele mai ascultate genuri musicale din toate timpurile. De la jazz, la începuturile secolului XX, ăla născut la New Orleans și până la rock and roll-ul lui Chuck Berry și Elvis Presley”, a spus Alex Anghel.

El îți zice că britanicii le fac concurență americanilor. „Britanicii i-au concurat pe americani și americanii pe britanici. Sunt până la urmă cele mai mari piețe muzicale. De aici vin și au venit tot timpul cei mai mari artiști. Americanii au avantajul ăsta că au o piață mai mare de desfacere”.