INEDIT. O licitație organizată pentru un divorț a strâns peste 676 de milioane de dolari

Foto: Sothebys

Tablouri şi sculpturi ale unor artişti celebri, printre care Andy Warhol şi Jackson Pollock, au fost vândute la o licitaţie din New York, în cadrul unei licitaţii care a strâns peste 676 de milioane de dolari, scrie BBC.

Cele 35 de piese au aparţinut magnatului imobiliar Harry Macklowe şi fostei sale soţii Linda. Cei doi au decis să vândă colecţia şi să împartă veniturile în timpul procesului de divorţ din 2018.

Alte 35 de opere de artă urmează să fie scoase la licitaţie anul viitor.

Printre obiectele scoase la vânzare se numără „No 7”, un tablou de Mark Rothko care s-a vândut cu 82,5 milioane de dolari – al doilea cel mai mare preţ pentru o lucrare a artistului.

Nu este clar cine a fost cumpărătorul, dar, potrivit agenţiei de ştiri Reuters, a existat o concurenţă acerbă între persoanele care reprezentau clienţi asiatici.

„Number 17, 1951”, o lucrare a lui Jackson Pollock, a ajuns la 61,2 milioane de dolari.

Serigrafia „Nine Marilyn’s” a lui Andy Warhol, realizată la scurt timp după moartea actriţei Marilyn Monroe, a ajuns la 48,5 milioane de dolari.

Colecţia a fost estimată la 400 de milioane de dolari şi a fost prezentată în mai multe locaţii, printre care Taipei, Hong Kong, Paris şi Londra, înainte de a se întoarce la New York.