- Inteligența Artificială devine esențială în arhitectură și designul de interior, economisind timp prin generarea rapidă de rezultate pentru proiecte.
- Aceasta poate oferi informații despre locații, materiale, climă și restricții de construcție, economisind ore întregi de muncă.
- Deși nu influențează costurile de construcție direct, A.I. ajută arhitecții să reducă personalul necesar și să eficientizeze procesul de cercetare.
Inteligența Artificială schimbă regulile jocului. și în arhitectură. În Atlanta, un proiect al Cove Architecture promite să fie primul mare succes al clădirilor proiectate cu AI. Nu e doar un alt design futurist, ci o demonstrație de viteză și precizie. Echipa de la Cove Architecture a redus timpul de proiectare cu 60% și a atins o acuratețe uimitoare de 95% în estimările de cost. A.I.-ul face în câteva săptămâni ce alții fac în câteva luni iar viitorul arhitecturii se schimbă complet.
Advertisment
Ce avantaje oferă A.I.-ul în comparație cu metodele tradiționale de design?
„Inteligența Artificială a devenit deja o unealtă indispensabilă, chiar în domeniul arhitecturii și al design-ului de interior, pentru că, în primul rând, așa cum ai spus și tu mai devreme, noi ca arhitecți putem câștiga enorm de mult timp. Gândește-te că ne poate genera rezultate despre locurile în care vrem să construim, despre restricțiile de construcție, ne poate sugera materiale cu care să construim, ne poate da informații despre climă, soare și așa mai departe, lucruri care, în mod normal, ți-ar lua săptămâni întregi, ore întregi de muncă, iar în câteva secunde tu practic ai un răspuns pe care îl implementezi direct în proiectul tău.
În ceea ce privește impactul Inteligenței Artificiale asupra costurilor de proiectare și construcție, asupra construcției nu aș spune neapărat că are un impact, pentru că, până la urmă, materialele și forța de muncă sunt independente de inteligența artificială. Pe de altă parte, cred că poți face economii ca arhitect, cum am și spus, în primul rând, în vederea personalului, probabil având mai puțini oameni pentru un proiect, când poți apela la inteligența artificială pentru a-ți genera rezultatele unor studii sau a unui research. Astfel, nu rămâne decât să ne ajutăm de Inteligența Artificială”, a spus Ada Tache, designer de interior, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- UE vrea o rețea feroviară rapidă și unificată până în 2040. Planul include conexiuni directe între capitale și orașe mari
- Cum să te îmbraci adecvat pentru o întâlnire? Care sunt sfaturile esențiale pentru o apariție memorabilă
- Guvernul Ciolacu a ajuns cu deficitul bugetar la 30 miliarde de lei în februarie. Adrian Codirlașu: „Moody’s spunea că riscăm să intrăm în categoria de nerecomandat investițiilor”