• Kelly Jones critică folosirea inteligenţei artificiale în compunerea pieselor muzicale.
  • Jones a adăugat: ,,Nu sunt interesat de o piesă care are 10 compozitori”.
  • Jones: ,,E ca şi cum ai face o pictură cu 10 pictori care aruncă vopsea pe un pânză”.

Kelly Jones: ,,Nu sunt împotriva progresului tehnologic”

Solistul trupei Stereophonics, Kelly Jones, a criticat folosirea inteligenţei artificiale (AI) pentru a ajuta la crearea muzicii. Cântăreţul în vârstă de 49 de ani a spus că “arta ar trebui să vină de la oameni” în contextul utilizării crescute a AI în industria muzicală.

Jones a vorbit într-un interviu la Times Radio la Festivalul Latitude despre inteligența artificială, potrivit BBC.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

,,Nu sunt împotriva progresului tehnologic şi a modului în care evoluează lucrurile, dar cred că arta ar trebui să vină de la oameni”, a spus el.

Kelly Jones: ,,Cred că arta ar trebui să vină doar de la oameni”

„Cred că arta a fost întotdeauna expresia cuiva, o expresie reală a unei persoane din inimă, din mintea ei. Dacă începi o idee, dar apoi un computer o termină, e OK, dar e doar despre algoritmi atunci”.

Jones a adăugat: „Nu sunt chiar interesat de 10 compozitori la o piesă. E ca şi cum ai face o pictură, ai 10 pictori care aruncă vopsea pe un pânză şi te întrebi al cui mai e tabloul?”. 

Jones, care şi-a înfiinţat noua trupă cu Patty Lynn de la The Wind And The Wave, a spus că de când cu Brexitul şi pandemia, Marea Britanie nu mai e ca pe vremea trupelor emblematice Queen şi The Beatles, ci a devenit un loc dificil pentru a face bani din muzica: ,,E un fel de coşmar cu… Brexit şi toate chestiile astea. Nu e uşor să trăieşti din asta dacă eşti un copil nou care iese pe stradă, ‘hai să ne urcăm într-o dubiţă şi să înfiinţăm o trupă muzicală – e destul de greu”.

Din 13 iulie 2023, Hollywoodul a intrat în grevă. Şi-au oprit ctivitatea proximativ 65.000 de actori reprezentaţi de sindicatul Screen Actors Guild – Federaţia Americană a Artiştilor de Televiziune şi Radio. 

Producătorii şi directorii companiilor cinematografice propuneau scanarea chipurilor actorilor şi plata lor pentru o singură zi de muncă. Scanările cu chipurile actorilor ar urma să fie utilizate pe termen nedefinit în viitoarele filme.