• Publicistul Ion Cristoiu afirmă că pentru americani, dezbaterea dintre  Donald Trump și Joe Biden este un spectacol de televiziune.
  • Președintele american a pierdut la impresie artistică.
  • Ion Cristoiu: Nici evenimentele din decembrie 89 nu au fost așa de încâlcite ca la Sectorul 1.

În America nu contează atât de mult ce spun ei, pentru că până la urmă ce spun ei o spun în toată campania, nu contează părerile lor de program. Pentru americani, este un spectacol și dacă vreți să mă credeți, este și un spectacol al cetățeanului frustrat.

El, în timpul unei admnistrații prezidențiale este un cetățean simplu, și, deodată, doi posibili președinți, vin și se dau în spectacol în fața lui, numai ca să-i cumpere votul, a afirmat publicistul miercuri seară, în ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu a mai spus că fiind un show de televiziune nu contează pentru alegător, telespectator, nu contează ce spun candidații, ci impresia.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Din câte mi-am dat seama, din ce spune presa, Trump a pierdut la impresie artistică, a conchis publicistul.

Ion Cristoiu: Mă așteptam ca Trump să facă ceva surprinzător

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că președintele Donald Trump a fost crispat în dezbaterea de marți seara cu Joe Biden și că s-ar fi așteptat ca președintele american să facă ceva total ieșit din comun.

Am înțeles că Biden a fost mai stăpân pe el, și, surprinzător, Trump nu s-a dat în spectacol. Mă așteptam ca Trump să facă ceva surprinzător. La cât e el de imprevizibil, putea să facă streptease sau să dea cu pantoful.

La cum îl știm, el este imprevizibil și vedetă de televiziune, te așteptai să facă ceva ieșit din comun. Cred că a fost destul de crispat. Nu s-a dat în spectacol acum. Un om care scrie pe Twitter, care admonestează jurnaliștii, care este primul președinte starletă al americanilor, te așteptai la ceva care să încalce total regulile, a afirmat publicistul miercuri seara în ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că pandemia de coronavirus a fost o noutate în dezbaterile de marți seară între americani Donald Trump și Joe Biden, această problemă de sănătate publică fiind, în opinia sa, lovitura de grație pentru președintele SUA.

Este o noutate și arată că Biden a venit bine pregătit. Mai justifică și teoriile conspirației care susțin că după ce câștigă Biden, pandemia trece. Toți analiștii consideră că pandemia este ploaia de la Waterloo pentru Trump, care l-a făcut să piardă.

Americanul când moare nu se gândește că n-a murit în China. Deci pandemia îl omoară pe Trump. Pentru că americanul zice: „cum adică să moară la noi”. Eu spun că pandemia este considerate de analiști ca lovitura de grație data lui Trump, a afirmat publicistul miercuri seară, în ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Cristoiu: Nici evenimentele din decembrie ’89 nu au fost asa de încâlcite ca la Sectorul 1

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul voturilor de la Sectorul 1 nu ar fi avut loc dacă firma care a realizat exitpoll-ul de duminică seara nu ar fi dat diferența de 11 puncte între Clotilde Armand (USR-PLUS) și Daniel Tudorache (PSD).

Duminică seara era revoluție propusă de candidații USR și de câteva zile discutăm despre fraudă, despre numărătoarea voturilor. Eu nu pot să deslușesc la ora actuală, cred că nici evenimentele din decembrie 1989 nu au fost atât de încâlcite ca acestea.

Un singur lucru pot să spun: că acest scandal nu avea loc dacă sondajul de opinie făcut de firma Avangarde, dacă nu-I dădea 11 puncte lui Clotilde Armand… acum recunoaște că au fost umăr la umăr.

În momentul în care i-a dat 11 puncte, ceea ce nu există în istoria sondajelor de opinie și casa respective ar trebui să se dizolve, nu s-ar fi întâmplat acest lucru. Adică s-ar fi spus că sunt la egalitate și și ea, și noi și Tudorache am fi urmărit cu atenție numărătoarea voturilor, a afirmat publicistul miercuri seară, în ediția specială Gândurile lui Cristoiu de la aleph News,.

Cristoiu: Nu trebuia dată nicio renumărare a voturilor. Iohannis si PNL încearcă un semnal de învingători

Publicistul Ion Cristoiu nu susține cererile partidelor de renumărare a voturilor în secțiile de votare unde au fost semnalate nereguli pentru a nu crea precedente.

În timp ce la Sectorul 1 avem un scandal, la 5 nu a fost niciun scandal. A acceptat, inclusiv Cristian Băcanu, candidatul USR-PLUS-PNL și apoi s-a trezit aseară.

Mie nu mi se pare corect. Că așa se poate trezi și Gabriela Firea, și Gabriel Mutu, și Nicolae Robu. După părerea mea, nu trebuia dată nicio renumărare. Ăsta e rezultatul, a afirmat Ion Cristoiu.

În opinia sa, adevăratul învingător al alegerilor de duminică este USR-PLUS, și nu PNL, în ciuda falselor semnale de învingători pe care le dau liberalii și Klaus Iohannis.

Despre rezultatatele de până acum ale alegerilor, Ion Cristoiu spune că președintele Iohannis și PNL încearcă acum un semnal de învingători, după părerea mea greșit, deoarece e un semnal care nu corespunde realității.

De fapt, adevăratul învingător ca imagine este USR-PLUS. Trebuie să ne raportăm și la condiții. PNL a avut de partea lui totul, sistem, guvernare. Partidul care nu a avut nimic de partea lui este USR-PLUS. El a avut de înfruntat o întrecere într-un singur tur, baroni locali, o presă ostilă. Deci, din acest punct de vedere, câștigătorul, raportat la bătălie, este totuși USR-PLUS, a mai spus publicistul.