• Donald Trump a refuzat să participe la dezbaterea de pe 15 octombrie, atâta vreme cât ea se ţine online
  • Iulian Chifu, analist politică externă: ,,Suntem la sfârșit de campanie. Se joacă cele mai dure atacuri
  • Ultima dezbatere prezidențială va avea loc pe 22 octombrie

Dacă și tu ești interesat ce se alege de America, profesorul Iulian Chifu și jurnalistul Ștefan Ionescu au întoars alegerile pentru șefia Casei Albe pe toate părțile. Donald Trump şi Joe Biden au înlocuit cea de-a doua dezbatere cu un dialog cu votanţii.

Analistul politic Iulian Chifu crede că faptul că nu a existat o dezbatere ca atare între cei doi candidați le-a adus de pierdut ambilor.

Iulian Chifu: „Fiecare s-a adresat în mare măsură propriului public. Joe Biden a putut să capteze. Ratingurile apărute arată un avantaj pentru Biden. Din punct de vedere al pariurilor, audientelor, ambii pierd din faptul ca nu a existat dezbaterea ca atare. Au fost nuanțări, au fost reafirmari, fiecare a transmis mesajul electoratului lor.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

De asemenea, Iulian Chifu și Ștefan Ionescu au analizat felul în care Donald Trump și Joe Biden comunică în fața publicului.

Iulian Chifu: „Trump este sub imperiul unei nuanțe. El vorbeste cu publicul său și este un povestitor. ”

Ștefan Ionescu: „În schimb, Biden când iese stă în pătrățica lui, cu mască.”

Atât Joe Biden, cât și Donald Trump au abordat tema noului coronavirus în discursurile lor.

Iulian Chifu: „În cocktail-ul de anticorpi al lui Donald Trump este un tratament de steroizi. Un tratament care îi dă energie. Eu cred că tratamentul lui Trump oferă foarte multa energie. A afirmat că se simte ca la 20 de ani…”

Iulian Chifu: „Enorm de mult îl ajută pe Joe Biden tema covidului și felul în care o tratează. A început să crească numărul de cazuri. Pe cetățenul meu îl interesează această temă.”

Se apropie finalul campaniei electorale în SUA, iar temele ultimei dezbateri din 22 octombrie vor fi Covid, America, schimbarea climei, securitatea națională. Dezbaterea va dura 90 de minute fără întreruperi comerciale.