• Noul ceas tourbillon încorporează 425 de diamante, în valoare de 216,89 carate.
  • Procesul de colectare și prelucrare a tuturor diamantelor a durat peste 3 ani.
  • Benjamin Arabov, CEO al companiei Jacob & Co., a detaliat întregul proces.

Compania Jacob & Co. a creat un ceas în valoare de 20 de milioane de dolari, numit „Billionaire Timeless Treasure”. Lansarea ceasului a avut loc pe 27 martie, la Geneva, concomitent cu expoziția Watches & Wonders.

Noul ceas tourbillon încorporează 425 de diamante Asscher-Cut Fancy Yellow și Intense Yellow. Diamantele galbene încrustate în noul ceas-bijuterie sunt mult mai rare decât diamantele incolore. Culoarea galbenă se datorează prezenței urmelor de azot în structura lor carbonică.

Procesul de colectarea și prelucrarea a tuturor diamantelor necesare pentru conceperea noului ceas a durat trei ani și jumătate. Procesul s-a extins pe durata celor trei ani întrucât compania a mizat pe obținerea unei calități superioare și unor culori puternice. Cele 880 de carate de diamante brute au fost prelucrate până când cele 425 au ajuns să cântărească 216,89 carate, conform Wrist Enthusiast.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Cum descrie CEO-ul companiei noul produs

„Am petrecut trei ani și jumătate în căutarea unui număr impresionant de pietre prețioase”, spune CEO-ul Jacob & Co, Benjamin Arabov. „Le-am adunat aici, în sediul nostru din Geneva, unde fiecare dintre ele a fost analizat în toate fazele procesului de prelucrare. Munca incredibilă depusă de experții noștri în pietre prețioase s-a petrecut în întregime aici, la Geneva. Am combinat expertiza în bijuterii de înaltă calitate cu abilitățile noastre în ceasornicarie și am depus eforturi imense pentru a realiza ceea ce nu s-a mai făcut până acum. Așa am creat o bijuterie unică, care eclipsează orice alt ceas prin opulență, exclusivitate și calitatea diamantelor.”

Acesta nu este primul ceas Billionaire construit de Jacob & Co. În 2015 compania americană a lansat primul ceas din această serie, încrustat cu 313 diamante albe de 260 de carate. Trei ani mai târziu, Floyd Mayweather a cumpărat unul dintre ceasurile Billionaire, pentru suma de 18 milioane de dolari.

Citește și: