• În vârstă de 84 de ani, actrița a anunțat în septembrie că a început tratamentul, după ce a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin.
  • Ea a folosit anunțul diagnosticului său din septembrie pentru a ridica problema numărului de americani care nu au acces la asistență medicală de calitate.
  • Fonda a spus că se simte atât de binecuvântată și norocoasă și le-a mulțumit celor care i-au trimis rugăciuni și urări de bine.

Actrița Jane Fonda, câștigătoare a unui premiu Oscar, a anunțat că cancerul său este în remisie, descriind vestea ca fiind cel mai frumos cadou de ziua ei.

Legenda hollywoodiană, în vârstă de 84 de ani, a anunțat în septembrie că a început tratamentul, după ce a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin. Scriind într-o postare pe blog, actrița americană, cunoscută mai ales pentru interpretările sale premiate din Klute și Coming Home, a anunțat că acum poate întrerupe chimioterapia.

Fonda a spus că se simte atât de binecuvântată și norocoasă și le-a mulțumit celor care i-au trimis rugăciuni și urări de bine. Într-o postare pe blog de joi, intitulată cel mai bun cadou de ziua ei de naștere, ea a scris: săptămâna trecută am fost anunțată de oncologul meu că cancerul meu este în remisie și că pot întrerupe chimioterapia. Mă simt atât de binecuvântată, atât de norocoasă. Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați rugat și mi-ați trimis gânduri bune. Sunt convinsă că a jucat un rol în vestea bună.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ea a continuat: Sunt deosebit de fericită pentru că, în timp ce primele patru tratamente de chimioterapie au fost destul de ușoare pentru mine, doar câteva zile de oboseală, ultima ședință de chimioterapie a fost dură și a durat două săptămâni, ceea ce a făcut să fie greu să realizez mare lucru.

Fonda, o activistă de o viață care a militat pe o serie de teme politice, inclusiv războaiele din Vietnam și Irak și pe tema mediului, împlinește 85 de ani pe 21 decembrie. Ea a folosit anunțul diagnosticului său din septembrie pentru a ridica problema numărului de americani care nu au acces la asistență medicală de calitate din cauza problemelor cu asigurările, precum și pentru a discuta despre efectele pe care le pot avea combustibilii fosili asupra sănătății oamenilor.

Împărtășind o imagine cu ea însăși pe Instagram la acea vreme, ea a scris: Așadar, dragii mei prieteni, am ceva personal pe care vreau să îl împărtășesc. Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamentele de chimioterapie.

Acesta este un cancer foarte ușor de tratat. 80% dintre oameni supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă. Sunt norocoasă și pentru că am asigurare de sănătate și am acces la cei mai buni medici și tratamente. Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat și mult prea multe nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu, iar acest lucru nu este corect.