• Vestea a fost dezvăluită de regizorul Victor Kossakovsky
  • Numele este ales în memoria regretatului River Phoenix
  • „River a fost un adevărat actor, o stea, iar noi ne-am dat seama prea târziu”, a mărturisit Joaquin

Joaquin Phoenix, câștigătorul Oscarului de anul acesta pentru rolul său în Joker, și logodnica sa, Rooney Mara, și-au numit băiețelul ,,River”, în memoria răposatului frate al lui Phoenix, relatează The Guardian.

Regizorul Victor Kossakovsky, care a lucrat împreună cu Joaquin Phoenix la realizarea filmului Gunda, a declarat la Festivalul de Film de la Zürich, 2020, că numele primului copil al cuplului are legătură cu regretatul actor și frate, River Phoenix. 

Regizorul a dezvăluit aceste detalii după o proiecție alb-negru a noului film, în care Joaquin a ocupat poziția de producător executiv.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Întrebat despre Joaquin Phoenix și contribuția sa în realizarea filmului, Kossakovsky a afirmat, printre altele: ,,Apropo, tocmai ce a venit pe lume primul său copil…un frumos băiețel pe nume River”.

Răposatul River Phoenix, celebru în filme precum Stand By Me și My Own Private Idaho, a murit în urma unei supradoze accidentale, în 1993, la 23 ani.

La un interviu recent cu Anderson Cooper, Joaquin Phoenix a vorbit despre conexiunea pe care a avut-o cu fratele său și felul în care atenția publică după moartea acestuia i-a afectat întreaga familie. ,,River a fost un adevărat actor, o stea, iar noi ne-am dat seama prea târziu”, au fost cuvintele acestuia.

Joaquin Phoenix și logodnica sa, Mara, au împărțit platourile de filmare în filmele Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot și Mary Magdalene. Cei doi sunt militanți în campanii pentru drepturile animalelor, iar la ceremoniile de decernare a premiilor, Phoenix își dedică toate discursurile adoptării unui stil de viață vegan.

La două zile după primul Oscar câștigat, Phoenix a salvat o vacă și un vițel dintr-un abator.

În iulie, o luare de ostatici în Ucraina a luat sfârșit atunci când președintele a cedat cererilor răpitorilor de a îndemna oamenii să urmărească Earthlings – o peliculă din 2005 cu tematică ecologică, în care Joaquin Phoenix a fost naratorul filmului.