John Davis a murit. Adevăratul cântăreţ al hiturilor Milli Vanilli avea Covid-19

John Davis a murit. Adevăratul cântăreţ al hiturilor Milli Vanilli avea Covid-19

Cântăreţul John Davis, unul dintre talentele vocale reale din spatele formaţiei Milli Vanilli, a murit de coronavirus la vârsta de 66 de ani, anunţă BBC.

John Davis a murit de coronavirus, la vârsta de 66 de ani.

Fiica lui Davis, Jasmin, a cerut o „ultimă rundă de aplauze” pentru artist. „A făcut mulţi oameni fericiţi cu râsul şi zâmbetul său, cu spiritul său fericit, dragostea şi mai ales prin muzica sa“, a scris ea într-o postare pe Facebook.

Davis a cântat pe albumul de succes din 1989 „Girl You Know It’s True”.

Grupul format de Fabrice Morvan şi Rob Pilatus a vândut mai mult de 30 de milioane de single-uri şi a primit un premiu Grammy, care le-a fost retras după ce a apărut informaţia că nu au înregistrat niciodată şi au făcut playback pe scenă.

Născut în Carolina de Sud, Davis s-a mutat în Germania şi vocea sa a devenit cunoscută în întreaga lume sub masca Milli Vanilli, aceasta fiind ideea producătorului de discuri Frank Farian, care s-a ocupat şi de Boney M.

Davis şi alţi colegi cântăreţi de studiou au înregistrat „Girl You Know It’s True”, dar au fost menţionaţi doar ca interpreţi secundari.

Albumul a devenit un succes la nivel mondial, cu vânzări de 11 milioane de exemplare, susţinut şi de single-urile ulterioare „Blame It On The Rain” şi „Babe Don’t Forget My Number”.

Succesul său a făcut ca formaţia să câştige Premiul Grammy din 1990 pentru cel mai bun debut.

Farian a recunoscut că l-a angajat pe Davis pentru a acoperi lipsa de „calitate vocală” a lui Morvan şi Pilatus. Pilatus a murit în 1998 în urma unui supradoze, la vârsta de 32 de ani.

După scandalul playback-ului, Davis şi colegul Brad Howell au format The Real Milli Vanilli. Singurul lor album, „The Moment of Truth” din 1991.

În anii următori, Davis a rămas în Germania şi a cântat alături de Morvan ca parte a proiectului Face Meets Voice.