• „Joker: Folie à Deux” a pierdut 80% din încasările de deschidere.
  • Filmul horror „Terrifier 3″ preia conducerea la box office, cu 18,2 milioane de dolari.
  • Filmul cade pe locul 3, cu încasări de doar 7 milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare.

Ai văzut „filmul momentului”? Află că „Joker: Folie à Deux” înregistrează una dintre cele mai mari scăderi din istorie. Producția pierde 80% din încasările de deschidere! În al doilea weekend, filmul a încasat doar 7,1 milioane de dolari, o prăbușire majoră față de cele 40 de milioane de dolari obținute în weekendul de debut.

Ce a contribuit la prăbușirea încasărilor pentru „Joker 2″?

Cred că, înainte de toate, lenea e cucoană mare, indiferent dacă este aici sau dincolo de ocean. Dacă s-ar concentra puțin mai mult pe acest film, ar descoperi că atât regizorul, cât și Joaquin Phoenix fac cu ochiul publicului și că nu este doar un film de groază muzical, așa cum este adesea descris. Ar trebui să se observe scenele care amintesc, de exemplu, de Jack Nicholson, care a fost și el un joker, dar mai ales să se facă legătura cu un clip de Gucci. Este suficient să ne amintim cum ar trebui să-și ia medicamentele, dar nu și de ea, sau când imită vocea mamei lui, ceea ce ne duce imediat cu gândul la „Psycho” și la Hitchcock. Cred că acest film ar fi trebuit să fie prezentat în paralel cu o mulțime de pelicule de altă dată, nu foarte îndepărtate, dar și din trecut. Mă refer și la Fred Astaire, care apare și el pe acolo, precum și la toate melodiile, inclusiv cele de la Jean-Henri Grétry. Cred că Joaquín Phoenix ar putea părea cam deprimat, dar, fiindcă a filmat și în România cândva, ar trebui să mergeți să-l vedeți și să încercați să extrageți toate momentele care presupun o cultură situațională foarte bogată. Din păcate, în școli nu se face educație culturală, iar generația noastră, din păcate, se află pe cale de dispariție, ceea ce complică lucrurile”, a explicat Irina Margareta Nistor, critic de film, pentru Aleph News.

Modul în care filmul a fost promovat a creat așteptări nerealiste pentru public?

„Cred că da. Poate că ar trebui să fie ceva mai intens rolul lui Lady Gaga. Ea și-a dorit enorm să facă personajul ăsta. Mereu spun că e cam ce a dorit și Madonna să facă la fel cu Evita, cam asta e, dar trebuie să recunosc că Evita a ieșit mai bine decât aici. E violență multă. Cred că publicul vrea ceva mai multă violență, ceea ce sigur că într-un fel mă îngrijorează, dar poate că psihanaliștii ar putea să explice mai bine lucrurile astea”, a adăugat Irina Margareta Nistor.

Recomandări

TRIUMP MERGE LA LUPTE
RECORD LA NETFLIX
ALWAYS A WIZARD
MAI MULTE PODCASTURI
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
A MURIT BELA KAROLYI

Dar ce i-a speriat pe spectatorii care apoi au venit cu recenziile negative? Care a fost principala chestiune negativă din film?

„Nu știu dacă era neapărat o chestiune negativă; fiind un film de groază, nu poți extrage prea multe elemente pozitive. Poate că au dorit ceva și mai cumplit. Participarea lui Brent English, un irlandez bine cunoscut, ar fi putut aduce mai mult decât atât. Totuși, dacă publicul nostru ar fi avut o înțelegere mai profundă a ceea ce s-a întâmplat în închisorile comuniste din anii ’50, ar fi regăsit câteva dintre ororile de acolo și, în mod evident, ar fi trebuit să se îngrozească. Nu mă refer la americani, care nu au trăit astfel de experiențe. Cred că au dorit să transmită un mesaj, dar poate că li s-a părut că este o chestiune repetitivă. Brent English a încercat să slăbească și să arate îngrozitor, dar poate că publicul a așteptat o latură mai umană din partea lui, iar râsul său, deși memorabil, nu a fost suficient. E un râs sardonic, dar cine mai folosește termenul „sardonic”? Este un an în care filmele cu eroi sau anti-eroi nu au avut un succes prea mare. Comparativ, povestea lui Napoleon a fost oribilă, dar acest film mi se pare mult mai bun. Primul „Joker” a fost mai neașteptat, în timp ce în sequel s-au reluat unele idei. Publicul nu vrea neapărat concepte deja mestecate; aceștia au încercat să se concentreze pe un public tânăr, dar tinerii nu au toate referințele pe care le-am menționat. În acest context, ceea ce văd ei este un spital-închisoare, iar eu nu trebuie să le dezvălui finalul. Cert este că nu va exista un „Joker 3”, așa că eu spun să-l vizionați pe acesta. Este posibil să fi anticipat deja râsul lui Joker, care nu mai impresionează la fel. Inclusiv machiajul, care merită să fie nominalizat, este o parte importantă a filmului, iar echipa a folosit acest element în mod eficient”.

Citește și