• Jurassic World: Dominion va fi lansat pe 9 iunie.
  • Actorii Sam Neill și Jeff Goldblum revin în serie după mai bine de 20 de ani.
  • Paleontolog Joe Bonsor spune că dinozaurii erau foarte diferiți în realitate.


De astăzi poți să te întorci în trecut. Asta dacă mergi la cinema la următorul film din seria Jurassic.

Jurassic World: Dominion este cel de-al treilea film din noua serie cu dinozauri în care apar actorii din primele filme de acum trei decenii, Sam Neill și Jeff Goldblum.

În noul film, dinozaurii își fac de cap peste tot în lume și pun în pericol omenirea. Cât de bine sunt recreați însă dinozaurii din film? Joe Bonsor, paleontolog, îți spune de ce filmul este cu adevărat un SF.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

,,Și iată! Se poate camufla! Să aibă abilitatea de a se camufla atât de bine nu vedem cu adevărat decât la moluște precum caracatițele. Nu știam altă reptilă în afara cameleonului care măcar să se poată apropia de așa ceva. Este până la urmă un cocktail genetic de la tot felul de animale, însă nu așa funcționează ADN-ul. Nu poți să pui niște ADN de pește într-o reptilă și să-i dai anumite proprietăți.”

Lansat în 2015, primul film din serie, ,,Jurassic World”, a devenit unul dintre cele mai profitabile filme din istorie, fiind în prezent pe locul 6 în clasamentul producţiilor cu cele mai mari încasări, cu 1,67 de miliarde de dolari. Cel de-al doilea film al noii serii, ,,Jurassic World: Fallen Kingdom”, a obţinut încasări de 1,3 miliarde de dolari din întreaga lume.