Kanye West dezvăluie planul său pentru Casa Albă. Vrea să conducă America după modelul unei țări dintr-un SF american

Kanye West dezvăluie planul său pentru Casa Albă. Vrea să conducă America după modelul unei țări dintr-un SF american Sursa Foto: Profimedia
  • Kanye a dezvăluit planul său pentru Casa Albă, iar eliminarea polițiștilor violenți, eliminarea chimicalelor din produsele de igienă personală și renunțarea la pedeapsa cu moartea sunt doar câteva obiective.
  • Rapper-ul vrea să urmeze modelul „Wakanda”, orașul SF din filmul „Black Panther”.
  • Kanye se consideră dezamăgit de activitatea lui Trump de la Casa Albă.

Kanye West a anunțat săptămâna trecută că ar vrea să candideze la prezidențiale și să fie viitorul Președinte al Americii.

Azi a dezvăluit întregii lumi și planul său de conducere: va gestiona Casa Alba după modelul Wakanda din „Black Panther”, relatează BBC.

Kanye West a vorbit despre candidatura lui într-un interviu Forbes care a durat 4 ore. A mai spus că în 30 de zile va lua o decizie dacă își va depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Kanye West, despre obiectivele lui ca posibil Președinte SUA

Sloganul campaniei sale va fi „The Birthday Party” pentru că, explică Kanye, „Atunci când o să câștigăm, va fi ziua tuturor”.

Kanye vorbește foarte relaxat despre ce va face atunci când va fi președinte și printre obiectivele lui se va afla și distracția: „Când o să fiu președinte, o să ne și distrăm. Haideți să trecem peste toate conversațiile astea rasiste, haideți să le oferim oamenilor putere. Haideți să le dăm oamenilor pământ, acesta este planul”.

Kanye se referă la planul din secolul XIX, prin care oficialii promiteau că le oferă pământ sclavilor eliberați, după Războiul Civil din SUA.

Dar West are și obiective ceva mai palpabile:

  • Vrea să elimine violențele și polițiștii violenți;
  • Vrea să elimine pedeapsa cu moartea;
  • Își dorește o viață mai sănătoasă, așa că va scoate chimicalele din produsele de igienă personală;
  • Nu este de acord cu avortul, deci probabil că pentru el nu va fi o opțiune: „Sunt pro-viață pentru că urmez cuvântul Bibliei”;
  • Despre taxe nu știe prea multe, însă promite că s-ar consulta cu o echipă de experți „care îl servesc pe Dumnezeu” și va reveni cu un răspuns.

Relația dintre Kanye West și Trump, dărâmată de proteste și COVID-19

Chiar dacă cei doi au fost cunoscuți pentru apreciere reciprocă, situația COVID-19 și protestele anti-rasism din SUA l-au determinat pe West să renunțe la a-l mai susține pe Trump.

Modul în care Donald Trump a gestionat cele două probleme majore ale Americii l-au făcut pe Kanye să nu mai creadă în modelul său. Rapper-ul susține că ceea ce face Președintele SUA acum este „o mare nenorocire”.