• Wynton Marsalis cântă pe 1 și 2 iulie la București
  • Legenda jazzului va fi pe 3 iulie la Sibiu și pe 4 iulie la Timișoara
  • Muzicianul este însoțit de Jazz at Lincoln Center Orchestra
  • Marsalis a mai cântat cu Sarah Vaughan, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock

Vreau să știi că zilele astea ai ocazia să vezi live un muzician legendar. Wynton Marsalis este singurul care a câștigat premiile Grammy pentru jazz și pentru muzică clasică în același an. Între 1 și 4 iulie, cântă pentru prima dată în România.

Programul a fost ales special pentru a familiariza publicul cu muzica pe care o abordează Jazz at Lincoln Center Orchestra. Voi prezenta diferiți compozitori, dar și muzică originală compusă de noi – vom acoperi genuri diverse, de la blues la melodii mai ritmate, cu orchestrație complexă, free music gen John Coltrane, A Love Supreme, sau Sonny Rollins, Freedom Suite, pentru a dezvălui doar câteva piese, cu soliști foarte diferiți, acoperind o gamă largă, de la trombon la trompetă – totul pentru a oferi publicului o incursiune cât mai cuprinzătoare în repertoriul nostru.

Dacă te întrebi cum ajunge în România o legendă a jazzului, Marsalis îți explică:

„Totul a început de la prietenia care mă leagă de dirijorul Cristian Măcelaru. Îl apreciez foarte mult, este un muzician de excepție, un mare prieten, iar când discutam despre ce piese să cântăm, el mi-a propus acel program. A fost o experiență de care ne-am bucurat împreună. De aici am început să ne gândim cum am putea să cântăm mai departe împreună, să venim în România, să luăm parte la viața culturală de aici, să susținem tinerii muzicieni și să oferim românilor bucuria de a ne asculta”, a precizat Wynton Marsalis.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Wynton Marsalis, cel mai cunoscut trompetist contemporan și „Jazz at Lincoln Center Orchestra” din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentiști ai momentului, vor susține un prim Concert de jazz în această seară, la Sala Palatului, de la ora 20:00.

Muzicianul îți arată cât de importantă este muzica în momentul în care îți revii din spaima pandemiei.

„Eu cred că noi hotărâm cine suntem, fiecare dintre noi ca indivizi și într-o familie. Oamenii pot să ne spună că suntem proști sau urâți, fiecare ne confruntăm cu momente în care nu primim sprijin. De aceea este important să ne întărim noi înșine. Tinerilor muzicieni, în special celor care s-au format în Orchestra Română de Tineret, aș vrea să le spun: faceți la fel cum alții au făcut pentru voi! Iar dacă veți proceda așa, totul va fi bine”, a mai povestit acesta.