• Restaurantul Hawker Chan Chan înființat de Chan Hong Meng a fost inclus în prima ediție a ghidului Michelin din Singapore.
  • Restaurantul Hawker Chan, n-a mai fost inclus în această ediție.
  • Brandul Michelin a devenit atât de venerat încât unii bucătari au înnebunit încercând să câștige aceste premii.

Când restaurantul Hawker Chan Chan înființat de Chan Hong Meng a fost inclus în prima ediție a ghidului Michelin din Singapore în 2016, a primit o stea pentru felul de mâncare simplu, dar delicios, cu tăiței de pui cu sos de soia de 2,50 dolari, scrie CNN.

Restaurantul Hawker Chan, anterior cunoscut sub numele de Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles, n-a mai fost inclus în această ediție din Singapore a bibliei culinare, care a fost lansată la 1 septembrie. Cauza poate fi efectul decesului lui Meng, fondatorul restaurantului.

Cum a obținut fondatorul stelele Michelin?

După victoria de la Michelin, cariera lui Meng a luat un mare avânt. De la o singură cabină într-un centru de comerț ambulant din Chinatown la un restaurant francizat cu puncte de vânzare în Thailanda, Filipine și alte țări, brandul său s-a extins instant.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Meng a redenumit restaurantul Hawker Chan și a extins meniul pentru a include mai multe produse, pentru a-și extinde clientela.

Decesul fondatorului ca și efect

Un reprezentant al restaurantului Hawker Chan a transmis printr-un e-mail către CNN Travel următoarea comunicare, ca urmare a unei rugăminți de a face declarații cu privire la moartea starului: „Chef Chan Hon Meng a pregătit faimosul său orez cu pui cu sos de soia încă din 2009, cu rețeta sa secretă și metoda sa de gătit, care nu s-a schimbat de la începutul Hawker Chan în 2009.”

El a considerat întotdeauna că preparatele sale ar trebui să fie produse proaspăt în fiecare zi și că gătitul nu ar trebui să aibă loc într-o bucătărie centrală.

„Sperăm să înțelegem de ce Ghidul Michelin ne-a lăsat în afara listei în acest an. Cu toate acestea, înțelegem, de asemenea, că fiecare are propria opinie atunci când vine vorba de alegerile alimentare. Vom continua să servim mese delicioase și accesibile, deoarece aceasta este viziunea și misiunea noastră. Suntem recunoscători tuturor clienților noștri Hawker Chan care ne-au susținut de la înființarea sa, în urmă cu 12 ani, și vom face tot ce ne stă în putință pentru a câștiga din nou steaua pentru anul viitor”, a transmis reprezentantul.

De ce a luat Michelin această hotătâre?

În timp ce unii l-au lăudat pe bucătarul de origine malaeziană pentru că a valorificat la maximum munca sa asiduă, alții s-au plâns că, de la inaugurarea noilor sale restaurante, calitatea mâncării s-a înrăutățit. Expertul în gastronomie din Singapore, KF Seetoh, a declarat pentru CNN: „Cred că Michelin și-a menținut corect poziția și a protejat demnitatea stelelor”.

„Într-o notă mai mare, și cu respectul cuvenit, Michelin ar trebui să rămână la puterea lor de bază și să dea putere restaurantelor, deoarece restaurantele au nevoie de ajutor acum”, a mai adăugat Seetoh.

Epidemia de coronavirus a făcut prăpăd în domeniul turismului din Singapore, ca în orice altă țară. Sectorul alimentar și al băuturilor a fost deosebit de afectat de măsurile de restricție la frontieră și de închiderile administrative. Cu toate acestea, guvernul din Singapore a fost determinat de rata ridicată de imunizare a țării să redeschidă treptat și să stabilească o strategie pentru a trăi în siguranță cu COVID.

De ce este important ghidul Michelin?

Michelin, care aparține producătorului de anvelope cu același nume, este una dintre cele mai clandestine reviste din lume. Numele editorilor și al colaboratorilor sunt ținute în mare secret. Firma a început prin a produce ghiduri de călătorie pentru șoferii europeni, trecând în cele din urmă de la anvelope la automobile și la turism.

Unele restaurante ar putea primi o atenție deosebită în ghidurile turistice. În domeniul gastronomic, brandul Michelin a devenit atât de venerat încât unii bucătari au înnebunit încercând să câștige aceste premii.