• Flavia Buzgar a reprodus Luminile Nordului şi ale Sudului, deasupra centrului Timişoarei
  • A folosit lasere, proiectoare, maşini de fum şi un sistem de sonorizare ambientală
  • Proiectul Borealis face parte din programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii

Credeai că e musai să mergi într-o ţară nordică, pentru a vedea Aurora Boreală sau în Australia să vezi Luminile Sudului? Ei, să ştii că Flavia Buzgar de contrazice. Ea a adus Luminile Polare la Timişoara, cu ajutorul artistului elveţian Dan Acher.

Flavia se ocupă de proiectul de artă performativă Bega! În fiecare an organizează spectacole de lumină, sunet şi culoare. De această dată a realizat o premieră pentru Timişoara şi România.

Ramona a venit special în Piaţa Unirii să vadă spectacolul de pe cer, iar Florin îşi doreşte acum şi mai mult să vadă pe viu Luminile Polare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Flavia Buzgar, organizator: Dan Acher a creat şi a montat instalaţia Borealis. Scopul lui a fost să aducă oamenii împreună şi să aibă simţul apartenenţei şi al comunităţii.  A trimis instalaţiile şi proiectoarele către noi, iar noi, împreună cu o echipă de tehnicieni, am reuşit să montăm totul în două zile.

Florin: Chiar aş vrea să ajung prin Norvegia, Canada, prin nord şi să văd una pe bune. Aşa, în suflet, o dată în viaţă cred că se merită. 

Reporter: E aşa cum ţi-ai imaginat-o, cum ai văzut-o în poze, în imagini?

Florin: Luminile şi sunetul, da. Lipseşte puţin frigul, mai tare decât este.  

Ramona: N-am fost niciodată să văd, într-o ţară nordică. Doar ce am văzut în poze. Nu arată chiar ce am văzut în poze, dar este acolo, o replică cât de cât.