• Cântăreața Mariah Carey este dată în judecată pentru cel puțin 20 de milioane de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către Andy Stone pentru celebra ei melodie „All I want for Christmas”. 
  • Compozitorul susține că a co-scris și înregistrat o melodie numită „All I Want For Christmas Is You” înainte ca Carey să-și lanseze melodia sub același nume, care a rămas în istorie.
  • Potrivit procesului obținut de TMZ, Stone crede că piesa ei a inspirat-o pe cea al lui Carey și vrea o parte din profiturile ei. Și-a înregistrat melodia în 1989 la Nashville, iar grupul Vince Vance & The Valiants a înregistrat-o și chiar a realizat un videoclip muzical.

Stone Claims a primit difuzare extinsă și a fost în topurile Billboard în 1993, în timpul sezonului de Crăciun. Carey și-a lansat melodia în anul următor.

Carey și Walter Afanasieff ar fi co-scris cântecul în 15 minute pentru a dezvolta melodia, structura cântecului și acordurile. A fost compus complet în doar câteva ore, conform NY Post.

Procesul a cerut ca Carey și Afanaseiife să înceteze și să renunțe la distribuirea ulterioară a cântecului. „În pofida cererii reclamantului, pârâții continuă să exploateze munca reclamantului: „Tot ceea ce vreau de Crăciun ești tu”, culegând premii financiare extraordinare în detrimentul reclamantului”, se arată în NY Post.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Potrivit documentelor, co-scriitorii au încălcat cu bună știință drepturile de autor al lui Stone asupra lucrării, „Pentru câștigul comercial, profitul personal și îmbogățirea fără justă cauză a inculpaților și prejudiciul ireparabil și pierderea financiară” a continuat Stone.

Forbes a raportat un studiu din 2016 al The Economist unde s-a constatat că Carey câștigă aproximativ 2,5 milioane de dolari pe an pentru cântec. Potrivit studiului, ea a câștigat 60 de milioane de dolari până în 2016 de la prima lansare a piesei. Deci ea poate să fi câștigat mai mult de 72 de milioane de dolari dintr-o singură melodie.

Clasicul Crăciunului, a fost de atunci acoperit de mai mulți artiști, iar Carey a lansat diferite versiuni și videoclipuri muzicale. În 2011, a lansat chiar și o versiune cu Justin Bieber și a realizat un videoclip care acum are 213,7 milioane de vizualizări.