• Valentin Stan: Știi de ce au închis restaurantele? Pentru că n-au analiză pe clienți, dacă s-au îmbolnăvit sau nu. Și ei dacă nu știu, închid
  • Valentin Stan: Oamenii s-au îmbolnăvit la alegeri și în campanie, nu la restaurant, teatru sau cinematograf
  • Valentin Stan: Ăștia măsluiesc cifrele și oamenii se duc în continuare să voteze niște cărămizi măsluite pe toate părțile

Analistul Valentin Stan și Marius Tucă au dezbătut, luni seara, principalele subiecte din România ultimei săptămâni. Indicele de peste 3 la mia de locuitori în Capitală care duce la închiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, școlilor a fost tema de început a emisiunii de luni.

În HoReCa nu s-a îmbolnăvit nimeni, așa că închidem

”Marius Tucă: Dar ce s-a întâmplat? Luminează-ne!

Valentin Stan Nu știi de ce s-a închis HoReCa? Au venit băieții lui Orban și ți-au explicat de ce s-a închis. Când? Ieri, alăltăieri toată ziua. A venit domnul Stamule și-a zis că nu s-a îmbolnăvit nimeni.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

”În ceea ce privește HoReCa, aș vrea să aduc o clarificare: într-adevăr nu s-a îmbolnăvit nimeni din HoReCa, dar asta e numai pe angajați, nu s-a făcut analiza pe clienții din restaurante.”

Pai dacă nu știm, închidem! Ăsta e Guvernul României: facem analiza pe angajați și nu s-a îmbolnăvit niciunul, iar dintre clienti habar n-avem dacă s-a îmbolnăvit cineva. Doar n-o să ținem deschis când nu știm dacă s-a îmbolnăvit cineva?!?!”

De când au deschis restaurantele înăuntru, nu a mers nimeni, clienții au stat la terase. În cinematografe erau cinci oameni la un film. Oamenii s-au îmbolnăvit la alegeri și în campania electorală, spune Valentin Stan. Ludovic Orban spune acum că a interacționat cu mii de oameni și nu s-a îmbolnăvit. Premierul spunea, în Parliament, înainte de alegeri, că alegătorii nu trebuie să poarte mască, doar candidații, pentru că le era frică să nu piardă voturi dacă zic că e obligatorie masca. Acum, masca e obligatirie pe stradă în București și în alte câteva orașe din țară, unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori.

”Prefectul Bucureștiului, proaspăt demis, nu primise ordinul pe unitate, ieri spunea că ar fi vorba de mai puțini bolnavi: 575 pe zi, eu am datele de alaltăieri. DSP când îmi trimite setul de propuneri, trimite probabil și acest lucru. (n.r. cifrele). Un fraier a dat drumul la cifra reală”, adaugă Stan.

În opinia lui Stan, autoritățile române măsluiesc cifrele. ”De la atâta măsluit, le cad pletele de sub cozoroc.”

Oameni cărora li s-a luat tot, le-a rămas numai credința și Guvernul îi pune pe jandarmi să le oprească intrarea la raclă, iar Pavel Popescu ”parlamentar de bază al lui Orban” a spus că pe oamenii de la Sf Parascheva care au făcut scandal i-au plătit rușii.

”Oamenii se duc în continuare să voteze niște cărămizi de vot măsluite pe toate părțile.”

Cei doi nu puteau încheia emisiunea fără să amintească și o gafă a ministrei Educației,  Monica Anisie, care s-a certat cu prefectul. Ea spunea în 24 august că marea majoritate a avut acces la educație online, apoi zice că ”nimeni nu poate să spună că elevii au avut acces la educație”

Acum, când din ce în ce mai multe orașe intră în scenariul roșu, adică școală exclusive online, guvernanții încă se chinuie să achiziționeze tablete pentru elevi.