• Ion Cristoiu: E de 6 ani președinte, dar cred că a avut o întârziere, ca o infecție, abia acum te apucă.
  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis nu vrea sa faca nicio reforma, doar modificarea constituției ca România sa se transforme in Republică Prezidențială.
  • Ion Cristoiu: E clar că ei vor fi la putere, vor trebui să împartă neapărat puterea cu USR Plus

Invitat la Marius Tucă Show, Ion Cristoiu ne-a vorbit despre alegerile de Sf. Nicolae, și nu în ultimul rând despre imaginea preşedintelui Iohannis vorbind de la pupitru.

„Constat că această săptămână de campanie a intrat prin Klaus Iohannis așa, pe un făgaș de comedie, dar comedie nici Gogol, nici Caragiale. El chiar se crede președinte. Oamenii puternici, ăia care au putere, nu sunt înnebuniți după accesoriile puterii. Există foarte multe citate și exemple cu Stalin care se ducea prin cartiere pentru că știa că e Stalin, iar asta cu pupitrul bănuiesc că așa a fost. O fi zis: vreau pupitru! El se pune pe roadă și nimeni nu are curaj să-i spună, asta-i problema. Când m-a întrebat cineva la un interviu, ce îi urez lui Klaus Iohannis, i-am zis așa: Să se uite la ieșirea lui Ceaușescu din TAB. Eu cred marea lui problemă e cum îi spui președinte, președinte cu P mare”, spune Cristoiu.

Iohannis e într-o comedie cu chestii penibile

Ion Cristoiu: „E de 6 ani președinte, dar cred că a avut o întârziere, ca o infecție, abia acum te apucă. Eu cred că e vorba de maximum de solemnitate, putere a accesoriilor funcției de președinte. Oamenii puternici nu sunt înnebuniți după accesoriile puterii. N-are nimeni curajul să îi spună că e penibil să pună pupitrul pe un drum, pe un petec de autostradă – paralelă cu Ceaușescu”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Marius Tucă: „Vorbim de o mediocritate absolută”

Ion Cristoiu: „Când era primar, a venit la EVZ țeapăn și Cora Munteanu a scăpat înadins pixul și se aștepta să îl ridice Iohannis, dar nu.”

Iohannis e ca un criminal în serie la a zecea crimă, spune Cristoiu

Ion Cristoiu: „A făcut campanie electorală în seara asta pentru PSD, îi face pe PSD-iști să iasă la vot să voteze împotriva PNL. El are nevoie de un scor mare al PSD-ului, că ia de la USR PLUS. El vrea ca PSD să aibă 33%, că se poate înțelege cu PSD. Klaus Iohannis nu vrea sa faca nicio reforma, doar modificarea constituției ca România sa se transforme in Republică Prezidențială. La anul pe 3 decembrie vă propun un exercițiu sa punem aceste filme din nou, dacă între timp fiecare dintre Dancă și Orban nu vor spune altceva despre Iohannis în afara de Excelența Sa”

Predicții Cristoiu – alegeri parlamentare

PSD 35%, PNL 30%, USR 20%, UDMR 5%, Pro Romania 7%, AUR 5%. Prezenta la vot 40%

Ion Cristoiu: „E clar că ei vor fi la putere, vor trebui să împartă neapărat puterea cu USR Plus, era mai bine pentru ei să împartă puterea cu PSD, partidul lui Nea. Daca va fi mare prezența la vot avantajează și partidele mici, neimportante. Avem 3 categorii de votanți pe pandemie: cei scoși de activ, USR-iștii în marile orașe și AUR-iștii se duc să voteze, va fi un vot negativ împotriva PNL și va depinde de cei care se duc să voteze negativ. Daca e prezența mare se duc cei care se hotărăsc în ajun la vot. Electoratului USR Plus i-au dat o prăjitură care i-a picat greu.”