• Marius Nistor, Președintele Federației Sindicatelor din Învățământ “Spiru Haret”, a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Marius Nistor: „Învățământul online nu înseamnă să știu să folosesc o tabletă sau un laptop. Problema e cum predai.
  • Marius Nistor: „56% din cadrele didactice nu vor să se vaccineze”.

„Sunt profesor, părinte și în aceste două calități sunt interesat de ceea ce se întâmplă cu oamenii. Această dramă este a oamenilor”, a spus Marius Nistor.

Întrebat pe ce idee au mers responsabilii, atunci când a venit vorba de abordarea școlii online, invitatul lui Marius Tucă a răspuns:

„Rezultatul a peste 30 de ani în care au avut putere de decizie și au ascuns gunoiul sub preș. Se vorbește de decizia coborâtă la unitățile de învățământ, dar realitatea din teren este alta. Nu poți să ai decizii, când descentralizezi sărăcia.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Marius Nistor: „Lipsurile din sistem se vor răsfrânge asupra viitorului copiilor”

„Vedem cum oamenii de calitate fac un pas în spate și ies în față oportuniștii. Pe lângă dezamăgirile pe care le trăim noi, sunt dezamăgirile pe care le preiau elevii și vor merge mai departe în viață”, a spus Marius Nistor.

„Învățământul online nu înseamnă să știu să folosesc o tabletă sau un laptop. Problema e cum predai. În 50 de minute nu poți să ții copilul pironit în fața laptopului. Și în Franța sunt aceleași nemulțumiri. Dacă vreau performanță, investesc în educație”, a adăugat Marius Nistor.

„Noi nu suntem pregătiți, dar ne-am descurcat onorabil. Fără o pregătire pedagogică, totuși suntem printre puținele țări care am desfășurat examene în condiții normale. Nu am vrut ca elevul să piardă un an din viața lui”, a explicat Marius Nistor.

Marius Nistor: „56% din cadrele didactice nu vor să se vaccineze”

În ceea ce privește percepția despre campania de vaccinare, în rândul părinților și profesorilor, Marius Nistor a mai adăugat:

„Eu pot înțelege că părinții s-ar simți în siguranță dacă toți profesorii s-ar vaccina, dar noi am putea spune ca ne-am simți în siguranță dacă părinții s-ar vaccina. Am făcut un sondaj de opinie. A fost un șoc pentru noi. 56% din cadrele didactice nu vor să se vaccineze.”

Din rândul elevilor, doar cei care au împlinit 16 ani se vor putea vaccina, a adăugat invitatul lui Marius Tucă.

Totuși, potrivit lui Marius Nistor există și lucruri pozitive pe care le-a adus școala online.

„Lucrurile bune care au apărut în pandemie ar fi relația dintre cadrele didactice și familie. Am ajuns să ne cunoaștem mult mai bine”, a spus Marius Nistor.