• Marius Tucă s-a aflat, probabil, în fața celui mai greu interviu din viața lui: invitată prin zoom, din Londra – acolo unde studiază – fiica sa, Daria!
  • Daria Tucă, mesaj la lansarea Aleph News: ,,Totul arată foarte bine. Abia aștept să văd cum o să fie. Mult succes tuturor!”Marius Manole ne spune cum vede întoarcerea artiștilor pe scenă
  • Vestitul trio  –Tucă, Manole și Mandache – reunit în studioul Aleph News, acolo unde s-a râs cu poftă, într-un debut în forță.
  • Invitată și ea în platoul Aleph News, cântăreața Lidia Buble povestește despre colaborarea cu artistul Damian Drăghici. Cei doi pregătesc împreună un album de folclor.

Ediție specială a emisiunii ,,Marius Tucă Show” de miercuri, la doar o zi după lansarea postului Aleph News. S-a râs cu poftă, s-a povestit mult, s-a cântat, s-a reunit vestitul trio Tucă – Manole – Mandache, cu un debut în mare forță.  

Au fost însă și multe emoții. Un moment cu totul și cu totul special: Marius Tucă a avut-o invitată pe fiica sa Daria, aflată la studii în Londra. O emisiune, cum am spune noi, cu de toate și, în primul rând, cu invitați unul și unul.

Damian Drăghici: ”Lidia e foarte talentată, poate cânta orice stil, sunt foarte impresionat”

Lidia Buble, invitată în prima parte a emisiunii, povestește ce a însemnat viața de artist în pandemie și cum a trecut peste această perioadă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cântăreața vorbește însă și despre o altă față muzicală a sa, mai puțin cunoscută celor care au ascultat-o până acum, și anume albumul de folclor pe care îl pregătește împreună cu Damian Drăghici, care s-a alăturat și el discuției pe zoom. Ba mai mult, la sfârșitul intervenției, Lidia și Damian au arătat cât de mult îi unește dragostea pentru muzică.

Marius Tucă, moment emoționat: ,,Hai că m-ai făcut să plâng la final!

În cea de-a doua parte a emisiunii, Marius Tucă s-a aflat probabil în fața celui mai greu interviu din viața lui, mai ales că intervievatul nu a acceptat prea ușor provocarea moderatorului. Invitată prin zoom a fost chiar fiica sa Daria, aflată în Londra, acolo unde studiază Regie Film.

 La finalul unei discuții emoționante despre alegerile făcute în profesie – care pare să nu fie jurnalismul, așa cum se așteptau cei mai mulți, despre pulsul vieții din pandemie – care a prins-o pe Daria în capitala Angliei, dar și despre dorul și grija pentru cei de acasă, Marius Tucă a exclamat, vizibil emoționat: ,,Hai că m-ai făcut să plâng la final!”

Daria, dată de gol de Tucă: ” Nu poți să spui asta când știi că se uită mamaie”

,,M. Tucă: Trebuie să facem amândoi o mărturisire, tu le-ai zis lu’ mamaie, lu’ tataie că după ce termini școala te întorci acasă. Și anul acesta a fost prima oară când mi-ai zis că te gândești să mai rămâi un an, să faci master și anumite proiecte.

D. Tucă: Nu poți să spui asta când știi că se uită mamaie.

M. Tucă: Ah, scuze, da. Hai că vedem cum facem cu partea asta.”

Daria Tucă: ,,La Londra, când intri în magazin nu este obligatoriu să porți mască, este recomandat!”

,,M. Tucă: Cum ți se pare Londra? Ai văzut în București, ai văzut în România cum poartă oamenii mască, unde poartă oamenii mască, cum sunt respectate toate regulile. Cum e Londra acum?

D. Tucă: Nu văd o diferență foarte mare. Am văzut că unii oameni poartă mască, alții nu poartă deloc. Când intri în magazin nu este obligatoriu să porți mască, este recomandat. Depinde de fiecare loc, unii îți pot spune că nu poți să intri dacă nu ai mască. Se stă înăuntru în restaurant. Până acum, de când m-am întors nu am luat metroul, e foarte aglomerat. Am fost in centru, în restaurante unde mai fusesem înainte și mesele sunt exact la fel, nu există distanțare, e la fel de aglomerat ca înainte. Au avut un proiect pe luna august, care s-a chemat Eat out to help out și dacă mergeai luni sau marți să mănânci în oraș aveai reducere 50%.

În ultima zi din august, ultima zi a programului, erau cozi în fața restaurantelor din zona mea de 100 de oameni care așteptau pe trotuar, ca la festival, fără măști, fără distanță. ca să aibă o masă, să prindă oferta.”

Daria Tucă, mesaj la lansarea Aleph News: ,,Totul arată foarte bine. Abia aștept să văd cum o să fie. Mult succes tuturor!”

,,M. Tucă: A durut? Știu că n-a fost ușor, din cauza emoțiilor, să facem emisiunea. N-a durut așa tare…

D. Tucă: Nu foarte tare. Revin la mesajul pentru Aleph News. Sunt foarte încântată, că știu că ați lucrat cu toții atât de mult, toți oamenii pe care i-am cunoscut de acolo. Văd pe Instagram și pe Facebook, totul a prins formă foarte frumos și totul arată foarte bine. Abia aștept să văd cum o să fie. Mult succes tuturor!

M. Tucă: Mulțumesc mult, tati! Un mesaj pentru mama, pentru tata?

D. Tucă: Mă întorc în țară după ce termin facultatea. Știu ei ce înseamnă pentru mine, nu aș putea să explic acum.

M. Tucă: Bine, tati! Hai că m-ai făcut să plâng la final. Pa, te iubește tati!

D. Tucă: Pa, mult succes!”

Trio  –Tucă, Manole, Mandache – reunit în studioul Aleph News

Un Trio consacrat – Marius Tucă, actorii Marius Manole și Rodica Mandache, din nou împreună!

Am regăsit o Rodica Mandache, cu o misiune clară: să nu-l scape din ochi pe moderator și să aibă replica pregătită, dar și un  Marius Manole, aflat într-o formă de zile mari. Așadar, drumul de la Smart Radio la Aleph News a fost cât o clipire din ochi.

Marius Manole s-a simțit pe scenă în această ediție, improvizând un art artistic, Marius Tucă râzând cu poftă. Până și Rodica Mandache, de pe scaunul ei de unde îi privește pe toți de sus, a ieșit din rolul de superioară intransigentă. Și a râs.

Marius Manole: ”Felicitări pentru post, Alfa, Halep News. Îmi place Borjes, eu citesc Borjes!”

,,M. Manole: Felicitări pentru post. Pentru postul Alfa, Halep News. Foarte frumos, am văzut promo-urile. Și eu la fel ca Daria, pe Instagram, asta e generația tânără, domnul Tucă! Eu tot timpul mai scchimb: ba o carte, ba pe instagram.

R. Mandache: Îți place Borges?

M. Manole: Îmi place Borjes, mi-a plăcut mult, citesc Borjes când am timp, e o lectură grea, nu tot timpul am apetitul deschis pentru Borjes. Mă rog, citesc. V-am zis, lecturile mele sunt ale mele.

M. Tucă: Cum îl cheamă, Borjes? (râde)

R. Mandache: Vezi că leșină ăla.

M. Manole: Borjes. Eu îl pronunț în spaniolă, poate doamna îl pronunță în altă limbă.

M. Tucă: Ea merge mai pe portugheză.”

Invitată – Lidia Buble

Marius Tucă:  Un nou început ar putea să pună presa pe o altă direcţie. Bună seara, Lidia.

Lidia Buble: Bună seara. Am venit foarte relaxată. Mă bucur foarte mult că sunt aici. Sunt o persoană foarte sinceră.

MT: Mă bucur că eşti aşa. Întrebările sunt dureroase, glumesc.

LB: Sunt jumătate ardeleancă. 

MT: Tu ai vrut să fii în văzul tuturor?

LB: Nu îmi doream să fiu artistă. Am fost bonă.

MT: Ce este sufletul?

LB: Dragoste .

MT: Care este cea mai frumoasă declaraţie pe care ai făcut-o?

LB: A fost la 19 ani când am încheiat legământul cu Dumnezeu.

MT: Femeile au inimă?

LB: Da.

MT: Care este cea mai importantă muză?

LB: Mama.

MT: Cel mai frumos vis al tău a fost?

LB: Să devin musafir.

MT: Ce nu ai avut în copilărie şi îţi doreai?

LB: Păpuşi barbie.

MT: Care a fost teama copilăriei tale?

LB: Îmi este frică de goange.

MT: Ce i-ai spus mamei şi nu i-ai spus des?

LB: Te iubesc. Trebuie spus mai des.

MT: Lidia e un nume frumos.

LB: Lidia în Biblie era vânzătoare.

MT: Care este marea întălnire pe care ai ratat-o?

LB: Johnny iDeep .Venise în Romania, trebuia să mă întâlnesc cu el . Îi murise mama și nu a vrut să dea interviuri.

MT: Care este omul care ți-a schimbat viața? Să nu spui că Sână.

LB: Da, el, Răzvan. Și când mergeam pe stradă, spunea lumea „uite-o pe iubita lui Răzvan și Dani“. Tatăl meu.

MT: Am citit scrisoarea de la revedere. Ai plâns și tu la sfârșit. Mi-a atras atenția o chestie că îți dă libertate. Ce prieten ai fi vrut să ai: din carte, film?

LB: Să mă gândesc. Am să mă gândesc.

MT: Cu cine ai fi vrut să îți petreci sfârșitul lumii?

LB: Adam.

MT: Mi se pare trist că ar trebui să socializam mai mult.

LB: În ultima perioadă îmi petrec mai puțin timp pe telefon.

MT: Cum ai petrecut pandemia ?

LB: Foarte bine. Tatăl meu nu a fost foarte bine și am fost lângă el. Am început să fac 2 proiecte importante. Am stat cu oamenii faini. Urmează să lansez primul meu album, vor fi 10 piese noi. Cânt și folclor.

MT: Unde și cum ai vrea să te surprindă sfârșitul lumii?

LB: Alături de familia mea.

Invitată – Daria Tucă

Marius Tucă: În această seară am un invitat special cu totul pentru mine. Ce faci, cum este la Londra? Este prima noastră emisiune împreună. Am emoţii, sper să nu ţi le transmit şi ţie.

Daria Tucă: Plouă. A fost şi soare şi ploaie, cum e în fiecare zi.

MT: Daria motivul invitaţiei este să ne vorbeşti ce înseamnă viaţa unui student la Londra. Despre ce facultate este vorba?

DT: A fost complicat. Să mă descurc singură a fost interesant. M-am simţit ca acasă. Totul a fost foarte frumos. Studiez regie film. Facem multă practică. Facem și scenaristică, învăţăm cum să ne comportăm într-un platou, este o experienţă frumoasă şi intensă. Este o altă lume aici, cum se lucrează în studio, sunt multe culturi aici.

MT: De ce ai ales regie de film ?

DT: Nu ştiu să aduc un răspuns clar. Mi-a plăcut arta, fotografia, mi-a plăcut să experimentez în domeniu. Poţi să le îmbini cumva pe toate în regie. Ai control şi să transmiţi celorlaţi.

MT: Câte cursuri pe zi faceţi online ?

DT: Pe Zoom toată lumea vorbea în acelaşi timp. Aveam 7, 8 ore. Am avut cursuri şi până la 12 noaptea.

MT: Ţi-a fost teamă de coronavirus. Lumea era în libertate.

DT: Mi-a fost teamă la început când am auzit că există .

MT: Cum a fost în aeroport?

DT: În Londra aeroportul era liber. În România erau mulţi oameni înghesuiţi pe un culoar. Pe 16 martie. Trebuia să semnăm documentele cu acelaşi pix, îl dădeam din mână în mână. Pe unii îi băgau direct în izolare. Nu ştiam cum să ies mai repede. Acela a fost momentul în care m-am speriat. A început să îmi fie teamă pentru mamaia și tataia. Nu i-am văzut de 3 luni. Am stat la distanţă. 

MT: Nici acum nu i-am îmbrățișat. Știi ce mi-a spus mama? Mama a spus că nu o sperie faptul că moare, nu vrea să moară de coronavirus. Îți aduci aminte când voiam să plecăm la Sinaia, mama a spus: ce bine. Stați la aer curat, asta era luni. Și apoi nu am mai vrut să plecăm. Cum a spus mama: bravo, nu aveați ce căuta la Sinaia.

MT: Câte luni ai făcut școală?

DT: 3 luni.

MT: Și colegii?

DT: Nu știu.

MT: Lunile astea au fost luni grele?

DT: Da, aveam planuri. Tocmai de asta fac acum 3 ani și nu 2. Voiam să termin mai repede. În prima săptămână avem o singură zi la clasă și apoi ne întoarcem online.

MT: Cei care nu au luat pe 16 bilet au rămas 3 luni acolo. Iar ești izolată la domiciliu.

DT: Cine știe ce se mai întâmplă. Când m-am întors acasă, aveam atâtea de făcut. Aici m-am obișnuit cu ideea.

MT: Cum e Londra acum?

DT: Nu văd diferență mare. Când intri în magazin este recomandat să îți pui masca, nu te obligă. Am fost în centru.

MT: Aici e o întreagă nebunie cu mesele, mutatul meselor.

DT: În ultima zi din august erau cozi la restaurante așteptând ca la festival.

MT: De ce Londra este altfel ?

DT: Nu știu. M-am întrebat în zilele astea. Poate oamenii sunt nepăsători. Nu se testează în Londra și nu știm câte cazuri sunt pe zi.

MT: Am început o stație nouă. Se cheamă Aleph News. Vom face față? Mai ales eu.

DT: Abia aștept să văd cum o să fie. Ați lucrat cu toții atât de mult. A prins totul o formă frmoasă. Mult succes.

MT: Un mesaj pentru mama și tata.

DT: Mă întorc în țară după facultate.

MT: Mulțumesc. M-ai făcut să plâng la final.

Invitați – Marius Manole, Rodica Mandache

Marius Tucă: Ultima parte, invitată noastră este Rodica Mandache din Iaşi. Cum comentaţi interviul cu Dariana Tucă ?

Rodica Mandache: Mi-a plăcut.

Marius Manole: Un dialog interesant şi de undeva de jos am fost ridicat. Mă bucur că am văzut-o pe Daria. Aceeaşi catifea în voce.

R: Ai spus ceva de bine despre mine ?

Marius Manole: Absolut.

MT: Pentru partea 2 a emisiunii aveți pregătite niște citate.

MM: Nu se poate realiza. Felicitări pentru post. Am văzut promourile. Eu tot timpul mai schimb: ba o carte, ba pe insta. Lecturile mele sunt ale mele.

MT: Ai jucat Caragiale ?

MM: Nu mă potrivesc. Noi mâncam între pește și supă, serveam dulceață. Mama avea o vorbă: mai bine nimic decât ceva. Rolul care mi se potrivește este Nae Girimea.

MT: Vă deranjez în timpul emisiunii ?

MM: Sunt un om care ascultă pe celălalt.

MT: Doamna Rodica, sunteți un pic… Domnul Manole. Ați primit o ofertă?

MM: Nu am primit nimic. Am comandat, dar totul costă.

MT: V-am văzut pe plajă.

MM: Nu am fost.

MT: Ai fost la mare?

MM: Niciodată.

MT: Ați mâncat la pensiune ?

MM: Am avut sandvișuri. Scump. Nu am comandat pâine.

MT: A dat rezultate?

MM: Nu au apărut. Vasa are fibre.

R: De la ce vine vasa?

MM: Nu știu.

R: Tu de ce ai ieșit cu mă-sa.

R: Să rimeze cu vasa.

MM: Rafinamentul tău schiop. Este în risc. Nu știți niciodată peste cine dați.

MT: Tu exersezi râsul sau îți vine să râzi? Chiar Marius are un umor. Îmi aduc aminte la radio.

MM: Ce dor îmi este de muzică. Muzica modernă. Aia cu fata verde… Eu am moodul meu. Îmi place jezzul dansant.

R: Jezzul a părut în America de Sud? Și tangoul în Alaska.

MM: Unii au luat-o razna.

MT: Urmează publicitate. Pentru cei care au deschis mai tărziu televizoarele, în platou se află Rodica Mandache și Marius Manole. Iată că dintr-o întâmplare Daria este la telefon. S-a pierdut legătura.

DT: Bună seara..

MT: Daria, nu știu dacă ai văzut că doamna Rodica a vorbit foarte frumos despre tine și pe mine m-a ponegrit. Ai un mesaj?

DT: Vreau să îi salut.

MT: Am crezut că veri să le transmiți un mesaj.

DT: Acesta a fost mesajul.

MT: Spune-i lui Marius că oamenii nu poartă mască.

MM: Nu te lua după ei.

MT: Mulțumim.

MM: Iese în oraș, se duce la puburi. Nu am avut nicio șansă să studiez la Londra. Plec cu o tristețe.

R: Nu îți e rușine să vorbești de rău orașul în care trăim?

MM: Ba da, e frumos. Mă duceam la Dubai. M-a luat cervicala din cauza fotoliilor. Eu nu dorm pe pat.

MT:Mai sunt 2 minute. Se deschid teatrele?

MM: Da. Fără glumă, vorbeam cu colega mea, Lia Bugnar, că doamna Mandache este cea mai jucată dintre noi toți.

MT: În ce ar consta rolurile sale ?

MM: Muncește mult, aleargă dintr-un loc în altul. Lucrează cu tineri foarte mult, îi termină pe toți de cap. Tinerii o iubesc. Este marea calitate.

MT: Uite o caracterizare exepțională. Mulțumesc pentru prezență. Sper că a fost de bun augur.

R: Ai fost ca un țipar. Este un pește, care are un gust bun, dar trăiește în noroi.

MM: Eu mai compun. Am ales un calup de cuvinte.

R: Seamănă cu Arghezi. Ai o casă nouă?

MM: Am dat cu voroneț. Mă asortez cu casa.

MT: Mulțumesc mult că ați fost lângă mine. Este un debut culminant. Vă mulțumesc că ați fost alaturi de mine. Ne vedem mâine seară!

Despre muzică, școala în Londra și teatru

„Lidia Buble, apariție incendiară în sala de sport!”, „Lidia Buble, sărut cu un bărbat celebru din showbiz. Cântăreața a dat cărțile pe față” sau „Fanii Lidiei Buble au tras o sperietură pe cinste! Cum s-a filmat artista, pe Tik Tok: Omu păiangăn”.

Toate acestea la Marius Tucă Show? Nu! La Marius Tucă Show e despre altceva! Lidia Buble vorbește despre muzică în această seară.

Daria Tucă din Londra povestește cum e scoala în capitala Marii Britanii și ce a însemnat pentru ea această vacanță prelungită. Un dialog tată-fiică, în noul format Marius Tucă Show.

Marius Manole și Marius Tucă, din nou împreună la microfoane. De la Smart Radio la Aleph News. Marius îi spune lui Marius și ne spune nouă cum vede el întoarcerea artiștilor pe scenă, după șase luni de pauză, cum vor fi spectacolele în anul pandemic 2020. Un duet celebru și un invitat surpriză.

O ediție „Marius Tucă Show” pe care nu vrei să o ratezi, miercuri, 2 septembrie, începând cu ora 20:30, la Aleph News.