În emisiunea de miercuri, Marius Tucă l-a avut invitat pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. El a vorbit despre efectele educației online asupra elevilor și asupra unei întregi generații. De asemenea, el a subliniat că în biserici sunt respectate toate normele, iar oamenii ar trebui lăsați să se roage în lăcașele de cult.

Președintele Academiei Române a spus, la „Marius Tucă Show” că „globalizarea e un fenomen care a fost gândit prost. A șters orice formă de identitate. Ideea de a uniciza obiceiurile, tradițiile s-a întors împotriva inițiatorilor”.

Ca să faci o națiune, e nevoie și de munca intelectualilor. Elitele pot da o directivă, dar cursul trebuie să fie unul organic. Lumea pe care au gândit-o s-a dovedit un castel de nisip și totul se întoarce împotriva lor”, a spus Ioan Aurel Pop.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Referitor la pandemie, academicianul a afirmat că există riscul să se devolte o psihoză.

„Oamenii cred că suntem în fața unei catastrofe și nu avem cum sa mai ieșim din asta. Eu nu aș numi-o pandemie, ci epidemie. Să nu ne imaginam ca suntem singurii care poarta masca”, a spus Ioan Aurel Pop.

În privința restricțiilor impuse în biserici, el a spus că în lăcașele de cult „nu e atât de multă indisciplină cum este în sala de jocuri sau la vot”.

„Nu mi se pare corect să mă împiedice să aduc o lumânare sau să aduc un buchet de flori pe mormântul celor dragi. În biserică sunt niște oameni foarte ordonați. Biserica este o instituție ierarhizată. Preoții pot fi și soldați și pot păstra ordinea. Credința și biserica nu sunt niște lucruri pur lumești. Biserica ține de esența noastră”, a subliniat președintele Academiei Române.