Prințul Harry a ajuns în Canada, unde s-a alăturat soției sale, ducesa Meghan de Sussex, și fiului lor, Archie, pe care nu i-a mai văzut de la anunțul deciziei de a renunța la rolurile de membri seniori activi ai Casei regale a Marii Britanii, relatează Daily Mail.

Prințul Harry s-a alăturat ducesei Meghan în Canada

Prințul a ajuns în Vancouver marți dimineață, potrivit cotidianului britanic, ce a și publicat imaginea unui bărbat care pare a fi prințul Harry, îmbrăcat într-o geacă și jeanși, purtând un rucsac, în aeroportul canadian. Imagini cu prințul sosind în Canada au fost difuzate și de Sky News.

Ducesa Meghan și Archie locuiesc de câteva săptămâni într-o casă situată pe Insula Vancouver, în apropiere de coasta de vest canadiană. Prințul și-a petrecut acolo și sărbătorile de iarnă.

Prințul Harry s-a alăturat ducesei Meghan în Canada. Sursă foto: Profimedia

Prima ieșire publică a lui Meghan a fost pe 15 ianuarie, în Vancouver, unde a vizitat niște asociații caritabile.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Deocamdată nu se știe din ce își va câștiga existența cuplul princiar, cine va plăti pentru măsurile de securitate și cum vor fi păstrate legăturile cu familia regală.

Pe de altă parte, ducesa Meghan a fost fotografiată, luni, plimbându-se cu Archie și cei doi câini ai săi printr-o pădure. Fosta actriță americană, care îl căra pe bebelușul în vârstă de opt luni într-un marsupiu, zâmbea larg și era însoțită de două gărzi de corp, în timp ce se plimba prin Horth Hill, un parc de lângă opulenta reședință, în valoare de 14 milioane de dolari, pe care a închiriat-o pe insula Vancouver.

Meghan, criticată pentru modul în care își ducea copilul în Manduca

Ducesa nu a scăpat nici de această dată de critici. Zeci de persoane au comentat pe Twitter că Meghan își poartă greșit bebelușul în marsupiu, relatează Daily Mail. Utilizatorii de social media s-au arătat mirați de poziția ciudată a copilului în timp ce era plimbat de mama sa. ”Cineva să-i arate lui Meghan cum se folosește un port bebe, până ca Archie să cadă” a comentat un critic online.  ”Copilul nu pare să stea foarte confortabil” i-a dat dreptate un altul.

Titlul purtat acum de Ducesa Meghan sugerează un divorț

Între timp palatul Buckingham lucrează la o nouă formulare a titlului purtat de Meghan Markle, relatează CNN. Presa a semnalat că formularea „Meghan, ducesa de Sussex„ sugerează o femeie divorțată pentru că amintește de titlurile Sarah, ducesa de York și Diana, prințesă de Wales, ambele divorțate.

Meghan, criticată pentru modul în care își ducea copilul în manduca. Sursă foto: Profimedia

Palatul Buckingham a anunţat, pe 18 ianuarie, faptul că prinţul Harry şi ducesa Meghan nu o vor mai reprezenta formal pe regina Elizabeth a II-a, nu vor mai folosi titulatura de „Alteţa sa regală” şi vor fi independenți financiar.

Scopul noului acord a fost să pună capăt crizei care a izbucnit în familia regală britanică, după ce cuplul şi-a anunţat intenţia de a reduce din numărul apariţiilor oficiale în numele reginei Elizabeth a II-a şi de a petrece mai mult timp în America de Nord.

Prinţul Harry a susţinut, pe 19 ianuarie, un discurs pentru organizaţia caritabilă Sentebale şi a declarat, vizibil afectat, că rezultatul final al discuţiilor cu familia regală nu a fost acela pe care el şi soţia sa, ducesa Meghan, l-ar fi dorit.

„Noi am sperat să putem continua să o reprezentăm pe regină, ţările Commonwealth şi asociaţiile mele militare, fără fonduri publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

„Am acceptat acest acord ştiind că cine sunt eu cu adevărat nu se va schimba şi că voi rămâne la fel de dedicat. Dar sper că vă va ajuta să înţelegeţi faptul că a trebuit să fac un pas înapoi în schimbul unei vieţi mai liniştite”, a adăugat prinţul.

Conform noului aranjament, Harry va rămâne prinţ, iar cuplul îşi va păstra titlul de duci de Sussex, în timp ce îşi începe o nouă viaţă, departe de Marea Britanie. Prinţul Harry şi ducesa Meghan îşi vor petrece majoritatea timpului în America de Nord și nu vor mai participa la evenimentele viitoare oficiale ale familiei regale.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.