• Imaginea unui copil care zâmbește în fața unei locuințe care a luat foc a făcut înconjurul lumii
  • Zoe Roth, acum în vârstă de 20 de ani, a vândut copia originală a imaginii în criptomonedă, costând aproape jumătate de milion de dolari
  • Banii strânși vor fi donați în scopuri caritabile

Într-o dimineață din 2005, când Zoe Roth avea 4 ani, familia ei a mers să se uite la o casă care a luat foc în cartierul lor din Mebane, Carolina de Nord, scrie Nytimes.com.

Totul a fost o experiență intenționată și controlată de către pompierii care i-au lăsat, la rândul lor, pe copii să stropească și ei cu furtunul cu apă.

Zoe se uita la incendiu când tatăl ei, un fotograf amator, i-a cerut să zâmbească. Cu părul ușor răvășit și cu o privire țintită, Zoe a început să zâmbească la îndemnul tatălui ei, însă ușor diabolic, în timp ce pe fundal apărea casa în flăcări.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Imaginea a făcut înconjurul lumii, devenind extrem de cunoscută

Acum, la mai mult de un deceniu de atunci, Zoe a vândut copia originală a imaginii sub formă de NFT pentru aproape o jumătate de milion de dolari.

Mema s-a vândut pentru 180 Ether, o formă de criptomonedă, la o licitație din 17 aprilie. De altfel, Zoe și-a păstrat drepturile de autor și va primi 10% din vânzările viitoare.

Tânăra are acum 20 de ani și este studentă la Universitatea din Carolina de Nord. Banii pe care i-a strâns, care sunt momentan sub formă de criptomonedă, vor fi donați către organizații caritabile, dar și pentru a-și plăti împrumuturile studențești.