• Noul film „Wonder Woman” al lui Patty Jenkins a fost amânat de trei ori în timpul pandemiei
  • Regizoarea trage un semnal de alarmă că mersul la cinematograf este amenințat
  • Jenkins se numără printre zecile de regizori de top de la Hollywood care fac apel la guvernul SUA pentru o linie de salvare financiară a cinematografelor

Noul film „Wonder Woman” al lui Patty Jenkins a fost amânat de trei ori în timpul pandemiei, așa că regizoarea trage un semnal de alarmă că mersul la cinematograf este amenințat, scrie Reuters.

Jenkins se numără printre zecile de regizori de top de la Hollywood care fac apel la guvernul SUA pentru o linie de salvare financiară a cinematografelor. Fără acest sprijin, a avertizat regizoarea, tradiția veche de secol de a mersului la film ar putea dispărea din cultură.

„Acesta nu va fi un proces reversibil”, a spus ea într-un interviu. „Am putea pierde cinematografia pentru totdeauna.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Jenkins a spus că închiderile pe scară largă de cinematografe vor determina studiourile de la Hollywood să nu mai investească în filme pentru săli și să se orienteze în schimb spre streaming.

„S-ar putea să fie genul de lucruri care s-au întâmplat cu industria muzicală”, a spus ea.

Filmele de acțiune scumpe precum „Wonder Woman” ar fi mult mai puțin frecvente în streaming, a spus ea, iar publicul ar pierde experiența vizionării pe un ecran mare, în cadrul unui grup. „Nu cred că cineva dintre noi vrea să trăiască într-o lume în care singura opțiune este să-ți duci copiii să urmărească un film în propria cameră de zi și să nu ai unde să mergi la o întâlnire”, a spus ea.

Unele dintre cele mai importante filme de la Hollywood de anul acesta, inclusiv „Mulan” de la Walt Disney Co, au sărit peste cinematografe și au intrat direct în streaming. Jenkins a spus că opțiunea nu este luată în considerare pentru continuarea ei, „Wonder Woman 1984”. Filmul ei „Wonder Woman” din 2017 a câștigat 822 de milioane de dolari în întreaga lume.

Urmarea cu Gal Gadot în rolul principal este acum programată să fie lansată în ziua de Crăciun după ce fusese programată inițial pentru iunie.