• Max Brooks crede că oamenii de știință și Hollywood-ul le-ar putea da un răspuns oamenilor privind modul de abordare a pandemiei.
  • Autorul ”World War Z” a amintit de al Doilea Război Mondial, când industria de divertisment a fost înrolată ca să ajute în eforturile de război.
  • „Dacă nu vom umple acest gol, nimic din ceea ce veți face nu ne va salva”, adaugă el.

Autorul ”World War Z”, Max Brooks spune că oamenii de știință și Hollywood-ul ar trebui să lucreze împreună pentru a arăta lumii cum să facă față pandemiei coronavirusului, scrie CNN.

În timpul unui eveniment live Comic-Con@Home 2020, numit “Zombi și Coronavirus: Planificarea următorului focar” – Max Brooks, alături de câțiva cercetători, a amintit de al Doilea Război Mondial, când industria de divertisment a fost înrolată ca să ajute în eforturile de război. El a citat în mod expres: „Why We Fight”, un film documentar comandat de guvernul SUA în timpul războiului.

„Toată lumea contribuia în departamentul de comunicare în masă”, spune Brooks, vorbind despre deficiența furnizării informațiilor clare care ajung la public.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Dacă nu vom umple acest gol, nimic din ceea ce veți face nu ne va salva”, adaugă el.

Ceilalți invitați din cadrul emisiunii au fost de acord în mare măsură, menționând că, comunitatea științifică trebuie să depășească această neîncredere a oamenilor, cât și ignoranța cu privire la modul în care funcționează știința, în special atunci când cercetătorii încearcă să ofere răspunsuri despre o criză pandemică, cum este cea actuală.

„Sunt multe necunoscute ale coronavirusului și încă vor mai exista”, adaug[ Jarod Hanson, consultant în domeniul sănătății publice de la Universitatea Maryland din Baltimore, care a numit răspunsul american la Covid-19, „un eșec total”.

Shanna Ratnesar-Shumate, de la Universitatea din Nebraska, spune că: „Sunt mulți oameni de știință cu adevărat geniali, însă sunt groaznici când vorbesc despre știință publicului larg”.