• Luna trecută, Metallica a organizat cel de-al treilea concert caritabil anual Helping Hands.
  • Într-o declarație care însoțește lansarea sa, trupa a declarat că noul cântec abordează cuvântul tabu sinucidere.
  • Noul album – primul al trupei de la Hardwired… to Self-Destruct din 2016 – va fi lansat pe 14 aprilie.

Metallica a dat publicității noul single Screaming Suicid, al doilea extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al trupei, 72 Seasons, care va fi lansat în curând. Noua piesă sosește alături de un videoclip regizat de Tim Saccenti, care a realizat și videoclipul pentru single-ul principal al albumului 72 Seasons’, Lux Æterna. Într-o declarație care însoțește lansarea sa, trupa a declarat că noul cântec abordează cuvântul tabu sinucidere.

Intenția este de a comunica despre întunericul pe care îl simțim în interior. Este ridicol să credem că ar trebui să negăm faptul că avem aceste gânduri, continuă declarația. La un moment dat sau altul, cred că majoritatea oamenilor s-au gândit la asta. A-l înfrunta înseamnă a spune ceea ce nu s-a spus. Dacă este o experiență umană, ar trebui să putem vorbi despre ea. Nu sunteți singuri.

Metallica a anunțat 72 Seasons” în noiembrie, alături de datele turneelor europene și nord-americane pentru 2023 și 2024. Noul album – primul al trupei de la Hardwired… to Self-Destruct din 2016 – va fi lansat pe 14 aprilie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Într-o declarație alături de anunțul albumului, solistul James Hetfield a discutat despre inspirația din spatele numelui viitorului disc. 72 de anotimpuri. Primii 18 ani din viața noastră care ne formează adevăratul sau falsul nostru sine. Conceptul conform căruia părinții noștri ne-au spus cine suntem. O posibilă clasificare în jurul a ce fel de personalitate suntem, a declarat Hetfield.

Cred că cea mai interesantă parte a acestui lucru este studiul continuu al acestor credințe de bază și modul în care ne afectează percepția noastră asupra lumii de astăzi. O mare parte din experiența noastră de adulți este o reconstituire sau o reacție la aceste experiențe din copilărie. Prizonieri ai copilăriei sau eliberarea de aceste legături pe care le purtăm.

Viitorul turneu mondial al trupei include două nopți în fiecare oraș în care sunt programați să cânte, promițând un weekend fără repetiții” cu două seturi diferite și două deschideri diferite. Printre susținătorii din cadrul turneului se numără Architects, Pantera, Mammoth WVH, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Volbeat și Greta Van Fleet.

Luna trecută, Metallica a organizat cel de-al treilea concert caritabil anual Helping Hands, care strânge fonduri pentru organizația All Within My Hands. În cadrul serii, trupa a interpretat un cover acustic al piesei Borderline a lui Thin Lizzy și a adus-o pe St. Vincent pentru a interpreta Nothing Else Matters.