Mii de oameni au luat parte la un concert rock în Barcelona, în cadrul unui studiu Covid

  • Concertul cu 5.000 de participanți a avut loc în Barcelona.
  • Organizatorii vor să demonstreze cât de eficiente sunt testele antigen.
  • Masca a fost obligatorie, dar distanțarea socială nu a fost păstrată.

Știu că ți-e dor să simți atmosfera unui concert, să te bucuri alături de-ai tăi, de trupa voastră preferată și să cântați împreună până în zori. 5.000 de persoane au participat la un concert de muzică rock, în Barcelona.

Ce-i drept, a fost un concert experiment, în care participanții au fost testați în prealabil cu teste antigen. Organizatorii speră că în așa fel vor vedea cât de eficiente sunt testele rapide în prevenirea focarelor la evenimente mari.

Ideea a fost și pe placul Laurei, o tânără din Barcelona. Uite cât de mare a fost bucuria ei când a aflat că testul
antigen i-a ieșit negativ și poate participa la concert.

„Sunt fericită. Aștept cu nerăbdare să merg la concert. Știind că testul meu a ieșit negativ, prin urmare nu vor exista probleme”, a declarat Laura Filgueira, participant.

Măștile de protecție albe, oferite de organizatori, au fost obligatorii pentru toți participanții. „Am simțit că lucrurile sunt foarte bine organizate. Că cei responsabili au făcut o treabă foarte bună, astfel încât cultura să poată continua să avanseze. Publicul s-a comportat foarte bine. Și asta ne dă încredere că în viitor vom putea face mai mult”, a spus Emma Palou, un alt participant.

Gerrard Mune, participant: „O senzație de libertate. A putea simți căldura oamenilor. Normalitatea de ieri”.