• Mimi: ,,Unul dintre cele mai mari vise ale mele, încă de când eram mică, a fost să schimb lumea.”
  • Rona Hartner: ,,Uneori, ne dăm seama că trăim degeaba sau că luptăm pentru chestii degeaba”
  • Rona Hartner: ,,E bună și criza asta până la urmă! Foarte multă lume care este creativă se va reinventa, va inventa ceva!”

„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – actrița Rona Hartner și Mihaela Pantea, alias Mimi, creatoare de conținut, invitate miercuri seara la Aleph News.

Atunci când o ai invitată în emisiune pe Rona Hartner, cuvântul de bază este show! O discuție spumoasă, francă și tonică despre viață, despre lume și credință în vremea pandemiei, dar și despre speranța în noul an.

Așadar, Rona și pe francezul ei – au fost la pachet în emisiune – au oferit o porție generoasă de veselie, muzică și emoție!

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rona Hartner: ,,În Sudul Franței există tradiția celor 13 deserturi”

Rona Hartner a scăpat de făcut cozonaci anul acesta. Pe lângă delicatesele de pe masa de sărbători, actrița îți spune că mama soțului său Hervé va găti toate cele 13 deserturi tradiționale, un obicei cunoscut și respectat în Sudul Franței.

,,Da, simplu, gata le-ai aflat: stridii, ficăței de gâscă și aici în Sudul Franței există tradiția celor 13 deserturi, pentru ca se consideră că sunt 12 apostoli și Iisus. Așa că, eu, din fericire, am scăpat de făcut cozonaci, pentru ca mama lui Hervé, soțul meu, va pregăti toate deserturile posibile. Fiecare desert reprezintă un apostol. Este foarte frumoasă simbolistica. Eu gătesc, dar Hervé mă ajută cu tot restul.”

Rona, cu gândul la sărbătorile de altădată!

Cât despre sărbătorile de altădată, actrița mărturisește că a avut cele mai frumoase Crăciunuri. Îți spune și motivul pentru care în perioada sărbătorilor simțea mereu că există întotdeauna o lumină aparte.

,,Am avut cele mai frumoase Crăciunuri din viața mea, pentru ca tatăl meu a inventat niste luminițe. A făcut din 27 de mii de led-uri ghirlande care pe un patefon erau sincronizate cu un fel de perie… (…)Tata a lucrat 7-8 ani să facă acest computer arhaic în 1971 pentru ca si-a dorit foarte mult ca și copiii lui să simtă ce înseamnă Crăciunul. (…) Din nefericire, am avut o inundație odată și acest computer arhaic s-a distrus. Părinții mei își doreau foarte mult ca noi să trăim ziua de Crăciun ca ziua în care lumina apare.”

R. Hartner: ,,Fiecare stă față în față cu el într-o zi”

Actrița Rona Hartner vorbește despre provocările din vremea Covid-19, dar și despre lecțiile pandemiei. Concluzia artistei? – ,,Măcar să nu trăim degeaba!”

,,Facem ce ne trece prin cap pentru că suntem creații geniale, dar libere. Fiecare are conștiința lui. Fiecare stă față în față cu el într-o zi. (…) Ar fi extraodinar ca fiecare să îl reprezentăm pe Dumnezeu pe pământ. Ce ar face Dumnezeu în situația asta? Dacă aș putea să îl reflect într-un fel poate că m-aș apropia puțin de el, de sursa creatorului. Măcar să nu trăim degeaba. Uneori ne dăm seama că trăim degeaba sau că luptăm pentru chestii degeaba.”

R. Hartner: ,,La nouă ani voiam să fiu președinte!”

,,De mică, am avut o vocație să fac foarte multă treabă. De exemplu, la nouă ani voiam să fiu președinte. Eu am crezut că a fi președinte, a reuși ceva în viață trebuie sa muncești tu, în locul tuturor. Asta este deviza mea! Cred că ceea ce lipsește țărilor, în general, sunt președinți gospodari.”

R.Hartner: ,,Am așa o pace interioară și nu aș da-o pentru nimic în lumea asta!”

Rona Hartner îți spune cât de importantă este reinventarea în tot ceea ce faci, dar și cum au transformat-o experiențele – unele, deloc ușoare –prin care a trecut.

,,Cel mai mare drept al nostru este să fim diferiți. La un moment dat trebuie diversitate. Oamenii se apropie de Dumnezeu încetul cu încetul. Trebuie să căutăm tot timpul ceva. Important este să te reinventezi! E bună și criza asta până la urmă. Că foarte multă lume care este creativă se va reinventa, va inventa ceva. Religia este o mișcare permanentă și ca sa ajungi la adevăr îți trebuie o viață întreagă. Din toate experiențele am învățat ceva. Fericirea pe care o am acum nu se compară cu nimic. În adâncurile mele, am o pace și când am fost bolnavă de cancer… Am așa o pace interioară și nu aș da-o pentru nimic în lumea asta.”

Mimi, creator de conținut, despre inspirație, emoție și primul milion de followers pe Instagram

Și după ce ne-am luat porția de energie cu Rona, trecem la un alt invitat care, cu siguranță, te poate inspira și pe tine.

Mimi este creator de content, se implică în diverse campanii și, atenție!, a ajuns la un număr record de urmăritori pe Instagram. La primul mesaj postat pe Instagram nu bănuia că, la 20 de ani, avea să devină un fel de voce a unei generații. Astăzi simte că, este tot mai aproape, de visul ei din copilărie de a schimba în bine lumea.

Se caracterizează ca fiind ,,ambițioasă, leneșă și autentică.” Brânză bună în burduf de câine, cum recunoaște că au cam spus toți profesorii care au cunoscut-o.

,,În ultimul timp, m-am detașat puțin de zona asta de vlogging pentru că am început să creez content pe… De fapt, fac asta de patru ani de zile. Creez content pe mai multe platforme, însă, în ultimul timp, m-am și lăsat de vlog. Am pus asta pe YouTube…Ultimul meu vlog în urmă cu trei luni de zile. (…)Nu sunt atât de mulți vloggeri care se lasă de treaba asta. Majoritatea continuă să facă vlogging până la un punct când ating saturația sau vor să se reprofileze.”

Ce spune Mimi despre sentimentul care te încearcă atunci când faci primul milion de followers pe Instagram?

,,Atunci când am făcut milionul pe Instagram m-am bucurat pe interior pentru că am conștientizat că în momentul ăsta am o voce, pot să spun tot ce gândesc, pot să susțin cauzele în care cred. Sunt un milion de oameni acolo care sunt dispuși să mă asculte și să îmi facă visele să devină realitate. Unul dintre cele mai mari vise ale mele, încă de când eram mică, a fost să schimb lumea. (…) Ca să poți să schimbi lumea, trebuie să te schimbi mai întâi pe tine. Schimbându-mă pe mine în văzul tuturor, cred că pot să schimb o societate. Trebuie să mă maturizez, trebuie sa cresc. Așa se produce evoluția. Dacă vorbesc despre ideile mele, despre lucrurile în care cred îi voi inspira și pe alții să creadă în ele.”

Mimi, despre colaborări și inspirație în zona online

Invitata lui Vlad Craioveanu – în cea de-a doua parte a emisiunii ,,Ochii pe mine!” – vorbește și despre colaborarea cu vloggerul Selly. Recunoaște faptul că a fost un lucru de bun augur. La fel de franc mărturisește însă că, momentan, nu-l urmărește pe Selly în online. Și, din spusele lui Mimi, nici el pe ea…

,,Faptul că am colaborat cu Selly în urmă cu 3 ani de zile, cu el și cu frații Munteanu, m-a propulsat, m-a validat ca vlogger și m-a ajutat sa devin mult mai cunoscută.”

Mimi: ,,Sincer, nu mă inspiră nimeni din România!”

,,Am tot încercat să mă uit la diverse personalități din online, dar nu mă inspiră. Când spui cine te inspiră, mă gândesc pe cine aș lua eu drept exemplu. Pe Selly nu-l urmăresc! Nici el nu mă urmărește pe mine.”

Mimi, despre colaborarea cu filmul ,,Oh, Ramona!”

Mihaela Pantea, alias Mimi, vorbește și despre proiectul care i-a schimbat total perspectivele. Recunoaște însă că, fiecare casting la care a fost respinsă, a ambiționat-o și mai mult să-și ducă mai departe visul.

,,Am avut un proiect care mi-a dat cumva universul peste cap. Respectiv, am avut o colaborare cu filmul ,,Oh, Ramona!” Mi-a schimbat foarte tare perspectivele. Am ajuns acolo, am intrat în sală și am văzut atâția oameni tineri cu o energie frumoasă care voiau să promoveze un film care, mie personal, mi-a plăcut foarte mult. (…) După acea ședință, am realizat că, în industria filmului, nu sunt doar oameni bătrâni care mă urăsc, sunt și oameni tineri, foarte mișto, care sunt dispuși să facă filme bune și cu care rezonez și eu.”

Mimi: ,,Cu maturitatea de acum, înțeleg că nu mă potriveam pe acele roluri”

,,Faptul că m-am dus la casting-uri și niciodată nu luam, m-a ambiționat și m-a enervat atât de tare… În capul meu era, băi, stai așa, casting-urile astea se iau doar pe pile. (…) Și apoi am plecat în Londra, am făcut actorie acolo și am zis că o să fac treaba asta cu vloggingul pentru ca nu mai vreau să mă duc la casting-uri, vreau sa aibă ei nevoie de mine în filme să mă cheme. Cu maturitatea de acum, înțeleg că nu mă potriveam pe acele roluri, nu era nimic personal.”

Mimi, despre relația ei cu TikTok-ul: ,,Mi se părea complet stupidă și nu rezonam…”

,,Am avut o relație ciudată cu TikTok-ul. La început, nu am putut să înțeleg platforma. Mi se părea complet stupidă și nu rezonam. Apoi, a început să-mi placă aplicația, am început să înțeleg de fapt care este conceptul și de ce se uită atâția oameni pe TikTok. Pentru că, de fapt, este o versiune a youtube-ului, mult mai scurtă și mai ușor de digerat pentru toată lumea.”

Mimi: ,,Am muncit foarte, foarte mult la acest show!”

Dacă ești unul dintre fanii competiției Top Influencer, lansată de Mimi, este prilejul perfect să afli mai multe despre acest proiect.

,,Am lansat Top Influencer, competiția pentru cei mai fresh oameni din online. Este acum pe canalul meu de youtube. Am muncit foarte, foarte mult la acest show și nu am avut când sa ma postez. (…) Top Influencer este o competiție între niște influenceri care sunt la început în mediul online, dar care au potențialul să ajungă influenceri de top.”

Mimi: ,,A fost cea mai proastă alegere din viața mea!”

Mihaela Pantea, Mimi, așa cum este ea cunoscută în social media, s-a implicat, de-a lungul timpului, în foarte multe campanii umanitare, printre care și cea de luptă împotriva bullying-ului. A cunoscut direct această experiență dureroasă. La școală, a trăit pe propria piele situații care pot lăsa urme adânci pentru un copil sau pentru un adolescent.

,,M-am implicat în special în lupta împotriva bullying-ului, pentru că și eu am fost bullied când eram la școală. (…) Am crescut într-un liceu destul de neplăcut, sunt foarte mulți oameni care mă urmăresc și au impresia că dacă eu am ajuns unde am ajuns și am urmat acest parcurs ar trebui să facă și ei același lucru. Nu vă încurajez să urmați același liceu ca și mine! Vă rog, nu vă duceți acolo, a fost cea mai proastă alegere din viața mea! În același, timp m-a ambiționat și toate răutățile pe care l-am primit în liceu m-au făcut mai puternică.”

Mimi: ,,Sunt de părere că nu ar trebui să fie un subiect tabu sexualitatea”

Invitata lui Vlad Craioveanu a avut păreri pertinente și în ceea ce privește subiectul educației sexuale în școli, un subiect care a stârnit numeroase controverse în spațiul public.

,,Am colaborat cu mai multe ONG-uri în această direcție, pentru că sunt de părere că în România copiii nu știu absolut nimic despre educație sexuală. (…) Sunt de părere că nu ar trebui să fie un subiect tabu sexualitatea, atâta timp cât noi toți facem sex și este ceva normal, nu înțeleg de ce trebuie să ne ascundem de treaba asta.”