- Teatrul Odeon ascunde secrete și povești din diverse perioade istorice.
- Un tunel secret leagă Teatrul Odeon de Palatul Regal, construit de Carol I.
- Alexandru Șuțu, ultimul domn fanariot, a murit otrăvit de medicul său.
- Teatrul Odeon a fost bombardat de aviația germană în 1944.
Treci pe lângă el de fiecare dată când te plimbi pe Calea Victoriei, dar îi cunoști povestea? Teatrul Odeon ascunde secrete istorice care leagă trecutul domnitorilor fanarioți de epoca interbelică, dar și povești neștiute despre crime, aventuri regale și momente de mare lux.
Advertisment
Care e povestea Teatrului Odeon?
La începutul sec. XIX, Teatrul Odeon era, de fapt, palatul lui Alexandru Șuțu, ultimul domn fanariot al Țării Românești. Se spune că Șuțu a fost otrăvit de medicul său, la ordinul Eteriei, iar soția acestuia a ascuns moartea domnitorului pentru a-l pune pe fiul lor în funcția de domnitor. După șase zile de la moartea sa, bucureștenii au observat că din coșurile palatului nu ieșea fum, iar adevărul a ieșit la iveală.
În 1821, palatul a fost ocupat de revoluționarii conduși de Tudor Vladimirescu, iar la reparațiile ulterioare s-au descoperit trupurile a 17 femei ucise. Povestea continuă la începutul secolului XX, când Teatrul Odeon, cunoscut pe atunci ca Teatrul Comedia, a fost modernizat și a devenit o clădire remarcabilă, cu dotări care rivalizau cu cele din New York.
Recomandări
Un alt element remarcabil este tunelul secret care leagă teatrul de Palatul Regal, construit la cererea lui Carol I, dar folosit mai târziu de Carol al II-lea pentru escapadele sale amoroase. După al Doilea Război Mondial, fațada Teatrului Odeon a fost distrusă de aviația germană, dar a fost restaurată, iar astăzi Sala Majestic se află printre cele mai elegante săli de teatru din Europa.
Citește și
- Ilie Bolojan anunță că România nu va trimite trupe în Ucraina. Care sunt concluziile Summit-ului de la Paris
- Coreea de Nord dezvăluie prima dronă sinucigașă cu Inteligență Artificială
- Descoperă liniștea interioară cu Starbathing. Florin Ionescu, consultant în tursim: „Se deschide în fața ochilor un adevărat univers”
Partenerii noștri