• Mulți fani ai fotbalului au fost surprinși să îl vadă pe Morgan Freeman în timpul ceremoniei de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.
  • Dar o mare parte din atenție a fost îndreptată spre ceea ce purta pe una dintre mâini, mai degrabă decât spre ceea ce spunea de fapt.
  • Nu a fost o alegere de modă, deoarece este de fapt o mănușă de compresie pe care a fost forțat să o poarte de 14 ani.

Mulți fani ai fotbalului au fost surprinși să îl vadă pe Morgan Freeman în timpul ceremoniei de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar – și au fost și mai derutați la vederea unei mâini a acestuia. Înainte de meciul de deschidere a turneului dintre țara gazdă și Ecuador, actorul de la Hollywood a ținut un discurs puternic în fața mulțimii și a milioane de telespectatori din întreaga lume, deși nu pe BBC One.

Actorul în vârstă de 85 de ani a urcat duminică seara pe o scenă amplasată în mijlocul terenului de pe stadionul Al Bayt din Doha pentru a discuta cu influencerul qatarez Ghanim al Muftah.

Ne-am adunat aici ca un mare trib, iar Pământul este cortul în care trăim cu toții”, a declarat starul din Dark Knight și Se7en. El a continuat: Fotbalul se întinde în toată lumea, unește națiunile în dragostea lor pentru acest joc frumos. Ceea ce unește națiunile unește și comunitățile. Cu toții avem o poveste despre fotbal și despre cum ne-a adus împreună, iar acest ținut are o poveste proprie”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Dar o mare parte din atenție a fost îndreptată spre ceea ce purta pe una dintre mâini, mai degrabă decât spre ceea ce spunea de fapt. Pe Twitter, o persoană a întrebat: De ce a purtat Morgan Freeman o mănușă la mâna stângă?”.

De ce are Morgan Freeman o mână falsă?”, a întrebat altul. Nu a fost o alegere de modă, deoarece este de fapt o mănușă de compresie pe care a fost forțat să o poarte de 14 ani. Dar este rar văzută în timpul filmelor sale și în timpul oricăror fotografii și videoclipuri promoționale, deoarece de obicei o dă jos.

Din păcate, Freeman a avut un accident de mașină în 2008, în urma căruia a suferit răni care i-au schimbat viața. A fost norocos că a supraviețuit acestei încercări terifiante, deoarece vehiculul său s-a răsturnat de mai multe ori după ce a ieșit de pe o autostradă din Mississippi și a aterizat într-un șanț.

Actorul, care era la volan, era conștient și vorbea la fața locului înainte de a fi transportat cu avionul la spital împreună cu pasagerul său. Freeman și-a rupt umărul, brațul și cotul stâng în urma accidentelor, iar medicii l-au operat timp de patru ore pentru a repara leziunile nervoase. Deși și-a revenit, a rămas cu o mână stângă relativ nefolositoare și cu dureri constante din cauza unei afecțiuni musculare cronice, fibromialgia.

Am suferit leziuni nervoase și nu s-a îmbunătățit. Nu o pot mișca”, a declarat el la vremea respectivă. Dacă nu-ți miști mâna, se va umfla. Știi că îți miști mâna de un milion de ori pe zi?”.

Acum trebuie să poarte mănușa de compresie pentru a menține sângele să circule și a fost lăsat în agonie atroce”. Nu mai poate naviga, nu mai poate pilota avioane cu reacție așa cum o făcea înainte, nu mai poate conduce o mașină manuală, nu mai poate călări caii și a trebuit să joace golf cu o singură mână.

În timpul unui interviu acordat revistei Esquire în 2012, intervievatorul, Tom Chiarella, a explicat: Îl doare când merge, când stă nemișcat, când se ridică de pe canapea și când calcă greșit pe o pajiște umedă. Mai mult decât doare. Pare un fel de agonie, deși el nu o menționează niciodată. În ciuda unei intervenții chirurgicale pentru a repara leziunile nervoase, a rămas cu mâna stângă inutilă. Este ținută cu rigiditate de o mănușă de compresie în cea mai mare parte a timpului pentru a se asigura că sângele nu se adună acolo.”

Mănușa lui Freeman nu este văzută de obicei în filmele sale, dar a fost expusă în timpul apariției sale la ceremonia de deschidere a Qatar 2022. Actorul a apărut alături de Ghanim al Muftah, care s-a născut cu sindromul de regresie caudală – o afecțiune rară care afectează dezvoltarea coloanei vertebrale inferioare.

Am lansat apelul pentru că toată lumea este binevenită”, a declarat influencerul. Aceasta este o invitație pentru întreaga lume”. Actorul a răspuns: Îmi amintesc că, chiar și după ce am auzit apelul, în loc să vedem o altă cale, l-am respins și am cerut propria noastră variantă. Iar acum lumea pare și mai distantă și mai divizată.”

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, care de obicei este mult mai puțin scandaloasă, a stârnit numeroase controverse. Aceasta nu a fost transmisă în direct pe BBC One, postul de televiziune prezentând în schimb transmisiunea în direct a meciului din Superliga feminină dintre Chelsea și Tottenham, dar a putut fi vizionată pe iPlayer.