• Oktoberfest-ul de la München a fost anulat
  • Festivalul era programat anul acesta în perioada 19 septembrie – 4 octombrie
  • A fost anulat din cauza riscurilor asociate cu noua epidemie de coronavirus

Anularea festivalului berii Oktoberfest este o premieră la München, prima dată după cel de-al doilea război mondial. Acest eveniment vechi de 210 ani, care urma să înceapă de astăzi, reunește de obicei până la 6 milioane de oameni timp de 15 zile și aduce aproape 1,2 miliarde de euro.

Pe Theresienwiese, berea curge în masă în această perioadă a anului. Dar din cauza virusului corona anul acesta alcoolul e interzis. Cu toate acestea, locuitorii din München nu vor să rămână fără îndrăgitul lor festival popular: multe gazde Oktoberfest vă invită în interior – chiar dacă numărul infecțiilor crește.

„Mergeți la taverna preferată, indiferent dacă este acasă sau la München, nu mergeți la Oktoberfest, petreceți în tavernă, este mai bine“, a spus Clemens Baumgärtner la radio bavarez, consilier economic din München. Cei care doreau să petreacă ar fi aranjat deja să se întâlnească la Theresienwiese. Oricine este prins consumând sau vânzând alcool va primi o amendă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Germania rămâne liderul națiunii berii din Europa, cu 92,2 milioane de hectolitri vânduți în 2019 sau 99,7 litri de persoană în medie.