Musk este inspirația din spatele lui Tony Stark interpretat de Robert Downey Jr. „Mi-aș dori să își controleze mai mult comportamentul”

Robert Downey Jr. și Elon Musk au apărut pentru scurt timp împreună în filmul Marvel „Iron Man 2” din 2010, în care Tony Stark, interpretat de Downey, l-a întâlnit pe Musk la Marele Premiu de la Monaco, conform Variety.

A fost un moment potrivit, deoarece scenaristul „Iron Man”, Mark Fergus, a declarat odată pentru New York Magazine că Musk l-a inspirat parțial pe Tony Stark pentru ecran, datorită priceperii tehnologice, îndrăznelii și încăpățânării lor generale. Dar ce crede Downey despre Musk în viața reală?

În timpul unui interviu în podcastul „On with Kara Swisher” (via Business Insider), Downey a fost întrebat direct despre părerea sa despre Musk „cosplaying Tony Stark” în viața reală.

„L-am întâlnit doar de câteva ori”, a răspuns Downey. „Ca bărbat american alb în convalescență, în vârstă de aproape 60 de ani, mi-aș dori doar să își controleze puțin mai mult comportamentul, dar asta nu depinde de mine. Știu că ideea asta cu „Totul e în regulă, pentru că trebuie să ajungem pe Marte” nu prea ține cu mine. Dar, din nou, trebuie să te uiți la tot ceea ce a făcut și care demonstrează de ce este valoros.”

Scenaristul „Iron Man”, Fergus, a declarat în 2022 că versiunea cinematografică a lui Tony Stark a fost un amestec de Musk, Donald Trump și Steve Jobs. El a văzut personajul Marvel ca și cum „Musk a luat strălucirea lui Jobs cu showmanship-ul lui Trump”, adăugând: „El a fost singurul care a avut factorul de distracție și vibrația celebrității și substanța afacerilor reale”.

CV-ul actual al lui Musk include calitatea de CEO al Tesla, fondator al SpaceX și proprietar al X. Este unul dintre cei mai controversați lideri de afaceri din lume și este adesea o țintă pentru vocile de la Hollywood. Micheal Keaton, de exemplu, i-a criticat recent atât pe Trump, cât și pe Musk și le-a spus susținătorilor acestora că nu îi pasă de ei.

„Nu te respectă cu adevărat, râd de tine pe la spate, cred că ești prost”, a spus Keaton. „Nu vor să stea cu tine. Nu au nimic în comun cu tine. Ei nu sunt frații tăi.”

Un film biografic despre viața lui Musk, bazat pe biografia autorizată a lui Walter Isaacson, este în curs de dezvoltare de către A24 și regizorul Darren Aronofsky. Variety l-a inclus pe Downey pe o listă de actori care ar putea interpreta rolul cu succes.

Exit mobile version