• Val de acuzații pe rețelele de socializare din partea localnicilor supărați că autoritățile au insultat Islamul
  • Autobuzele din rețeaua TICE au eliminat afișele, în timp ce rețeaua RATP refuză să facă acest lucru
  • Șoferii de autobuz au cerut autorității de transport să scoată toate afișele cu Borat

Un poster din cel mai recent film Borat a fost lipit pe autobuzele din Paris. Acest lucru a provocat furie în rândul unor musulmani francezi pentru că afișul prezenta persojanul aproape gol, purtând un inel pe care era inscriționat cu litere arabe cuvântul „Allah”.

Localnicii au declanșat un val de acuzații, pe rețelele de socializare, pe motiv că autoritățile au insultat Islamul.

Principala rețea de transport din Paris, RATO, a refuzat să scoată afișele. Totuși, autobuzele din rețeaua TICE, care funcționează într-o zonă în mare parte musulmană, au eliminat bannerele publicitare.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Afișul, care poate fi văzut pe majoritatea autobuzelor pariziene, îl prezintă pe actorul englez Baron Cohen, celebru pentru rolul „Borat”, purtând un inel de aur pe care era inscripționat, în arabă, cuvântul „Allah”. În plus, actorul este fotografiat aproape gol, purtând doar o mască de protecție pentru a-și acoperi organele genitale. Gestul este considerat a fi o metaforă tribut pentru „makini”, ținută pe care Borat a purtat-o în primul său film.

Conflictul vine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre musulmani și statul francez. Din acest motiv, Șoferii de autobuz au cerut autorității de transport să scoată toate afișele cu Borat.