• Napoleon Bonaparte a fost un împărat francez care a vrut să cucerească Europa.
  • Filmul care se va lansa pe 22 noiembrie va fi cu Joaquin Phoenix în rolul principal.
  • Filmul explorează originea și ascensiunea lui Napoleon și relația cu Josephine.

Napoleon invadează cinematografele americane pe 22 noiembrie, printr-un film regizat de Sir Ridley Scott, producătorul unor filme istorice faimoase.

Ridley Scott ne-a întors în timp, din Roma Antică, în postura unui ,,Gladiator” , ne-a arătat măreția și decadența Egiptului Antic din ochii lui Moise în ,,Exodus: Zei si regi” și ne-a făcut un tur în Ierusalimul medieval din timpul cruciadelor în filmul ,,Regatul Cerului”.

Acum, a venit vremea să ne pună în pielea celui mai cunoscut comandant și împărat francez, Napoleon I Bonaparte, de origine corsicană, a cărei ascensiune a început din timpul Revoluției Franceze, cu Joaquin Phoenix în rolul principal.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

De la Toulon și Nilul egiptean, până la Austerlitz și Waterloo, filmul va parcurge toate bătăliile importante din viața unuia dintre cei mai mari cuceritori din istoria Europei.

Napoleon Bonaparte a țintit mereu după putere și să dobândească glorie ca marii cuceritori ai antichității.
În același timp, Napoleon a dorit să rămână în istorie ca un reformator, fiind autorul Codului Civil Napoleonian.
Însă ambiția prea mare după teritorii și relațiile conflictuale cu marile imperii ale începutului secolului 19 i-au adus, în cele din urmă, prăbușirea.

Cu efecte vizuale excepționale, cu o durată de 158 de minute, intrigi și scene romantice cu Josephine, filmul Napoleon va putea fi văzut în cinematografele românești din data de 24 noiembrie, inclusiv în Cinema City sau în Cineplexx.

,,Am găsit coroana Franței într-un jgheab și am așezat-o pe capul meu”.