• Platforma Netflix a anulat producţia unui serial în Turcia.
  • Guvernul de la Ankara a refuzat să acorde licenţa de a filma deoarece în serial apărea un personaj gay
  • Serialul „If Only” urmărea povestea lui Reyhan, o femeie aflată într-o căsnicie nefericită.

Platforma streaming Netflix a fost nevoită să anuleze filmările pentru serialul turcesc „If Only” din cauza unui personaj homosexual introdus în scenariu.

„If Only” este un serial turcesc care urma să fie produs și difuzat de către Netflix. Drama a fost anulata chiar înainte de începerea filmărilor deoarece, guvernul turcesc a refuzat să-i ofere licență.

„Din cauza unui personaj homosexual, nu a fost acordată permisiunea de a filma serialul și acest lucru este foarte înspăimântător pentru viitor”, a declarat scenarista Ece Yorenc, pentru un site turcesc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Yorenc a mai spus și că scenariul nu includea scene de contact fizic sau sex între personajul homosexual și alte personaje.

Vicepreședintele partidului de guvernământ din Turcia, Mahir Unal, a făcut o postare pe Twitter în care a spus că el consideră că Netflix va „arăta o mai mare grijă față de cultura și arta turcească” în viitor.

Într-o declarație compania americana a spus că pregătesc mai multe producții turcești și abia așteaptă să le împărtășească publicului din întreaga lume.