• Netflix va lansa pentru prima oară un canal de televiziune liniar
  • Canalul va fi oferit exclusiv în Franța deocamdată, prin intermediul browserelor web
  • Netflix are 9 milioane de abonați în Franța și vrea să își mențină poziția de lider pe piață

Pentru prima oară în istoria sa, Netflix a devenit liniar. Compania va lansa propriul canal de televiziune, relatează Digital TV Europe.

Canalul, denumit Direct, va fi lansat în Franța ca un test de viabilitate Netflix și o ofertă TV mai tradițională. Va difuza filme și seriale franceze, internaționale și americane, disponibile în serviciul de streaming, exclusiv abonaților Netflix.

Inițial, canalul va fi disponibil numai prin intermediul browserelor web, fără planuri în prezent pentru a-l face accesibil prin set-top box-uri sau aplicații CTV. Franța, cu 9 milioane de abonați, a fost aleasă de Netflix pentru acest experiment, întrucât consumul de televiziune tradițională este ridicat în țară și că „multor telespectatori le place ideea de programare care nu le cere să aleagă ce urmează să vizioneze”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Într-un comunicat, Netflix a spus: „Fie că îți lipsește inspirația sau fie că descoperi Netflix pentru prima dată, te-ai putea lăsa ghidat pentru prima dată fără a fi nevoie să alegi un anumit titlu și să te lași surprins de diversitatea Bibliotecii Netflix. ”

Franța este o piață deosebit de puternică pentru companie și dorește să își mențină poziția de lider de piață în fața Salto, streamerul francez național care a fost lansat în octombrie.