• Premiile Bafta Film Awards 2023 vor avea loc pe 19 februarie la Southbank Centre’s Royal Festival Hall din Londra.
  • Ceremonia va fi găzduită de Richard E Grant.
  • Cele 14 nominalizări pentru All Quiet On The Western Front” înseamnă că este, la egalitate cu Crouching Tiger Hidden Dragon” din 2001.

Filmul All Quiet On The Western Front, de la Netflix, conduce detașat la ediția din acest an a Premiilor Bafta pentru film, cu 14 nominalizări. Epicul din Primul Război Mondial, aclamat de critici, este o nouă adaptare pentru ecran a romanului din 1928 al lui Erich Maria Remarque.

Datorită acestei performanțe, este primul film care obține cel puțin 14 nominalizări la premiile Bafta de la Discursul regelui”, în 2011. The Banshees of Inisherin și Everything Everywhere All At Once obțin câte 10 nominalizări, iar Elvis îi urmează îndeaproape cu nouă nominalizări.

  • Cele mai bune nominalizări
  • 14 nominalizări – All Quiet On The Western Front (Toată liniștea pe frontul de vest)
  • 10 – Everything Everywhere All At Once, The Banshees of Inisherin
  • 9 – Elvis
  • 5 – Tár
  • 4 – Aftersun, The Batman, Top Gun: Maverick, The Whale și Good Luck to You, Leo Grande

Cele 14 nominalizări pentru All Quiet On The Western Front” înseamnă că este, la egalitate cu Crouching Tiger Hidden Dragon” din 2001, filmul cu cele mai multe nominalizări din istoria Bafta.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Printre nominalizații de anul acesta la categoriile de actorie se numără Cate Blanchett, Emma Thompson, Colin Farrell, Michelle Yeoh, Eddie Redmayne și Viola Davis. Mai multe filme de box office au fost, de asemenea, recunoscute în lista scurtă din acest an, inclusiv Top Gun: Maverick și Avatar: The Way of Water.

Cu toate acestea, toate nominalizările obținute de cele două filme sunt pentru premii tehnice. În total, în acest an sunt nominalizate 45 de filme la toate categoriile.

Există câteva absențe notabile – cum ar fi actrița Olivia Colman și regizorul Steven Spielberg – niciunul dintre ei nu a fost inclus pe lista lungă a premiilor Bafta. Se crede că unele omisiuni se datorează, cel puțin parțial, noilor metode pe care Academia Britanică le folosește pentru a stabili nominalizații.

Premiile Bafta Film Awards 2023 vor avea loc pe 19 februarie la Southbank Centre’s Royal Festival Hall din Londra. Ceremonia, găzduită de Richard E Grant, va fi difuzată pe BBC One.