DC Comics a anunţat că Jon Kent, cel mai nou Superman, va fi bisexual. În următorul număr al benzii desenate, care va fi lansat în noiembrie, Jon va fi prezentat într-o relaţie de acelaşi sex cu prietenul său Jay Nakamura, relatează BBC.

Povestea face parte din seria „Superman: Son of Kal-El”, care îl urmăreşte pe Jon în timp ce preia mantia lui Superman de la tatăl său, Clark Kent.

DC Comics a făcut anunţul cu ocazia National Coming Out Day, o zi de conştientizare a comunităţii LGBT, iniţiată în SUA.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

De la lansarea serialului, în iulie, Jon a luptat deja împotriva incendiilor provocate de schimbările climatice, a împiedicat un atac armat într-un liceu şi a protestat împotriva deportării refugiaţilor.

Într-un număr anterior, Jon s-a împrietenit cu Jay – un reporter cu ochelari şi părul roz.

DC Comics a declarat că cei doi vor avea o relaţie romantică în cel de-al cincilea număr.

Detaliile scenariului nu au fost încă dezvăluite, dar imaginile arătate de DC Comics îi prezintă pe Jon şi Jay sărutându-se.

Scenaristul seriei, Tom Taylor, a declarat pentru BBC că, atunci când i s-a oferit prima dată slujba, s-a gândit la „ce ar trebui să fie Superman astăzi. M-am gândit că ar fi o adevărată oportunitate ratată dacă l-am înlocui pe Clarke Kent cu un alt salvator alb şi heterosexual”, a spus Taylor.

El a spus că, în ciuda „trolilor” de pe reţelele de socializare, reacţia la acest subiect a fost în mare parte pozitivă.