• Omagii au început să apară pentru regretatul actor pe rețelele de socializare.
  • Stephen Fry, alături de care a jucat în serialul de comedie Alfresco, a declarat: „L-am întâlnit prima dată pe Robbie Coltrane acum aproape exact 40 de ani. Am fost uimit/îngrozit/îndrăgostit, toate în același timp”.
  • În scena, care apare la sfârșitul filmului, Hagrid se apropie de Harry, Ron și Hermione și le mulțumește pentru că i-au dovedit nevinovăția.

Fanii Harry Potter din întreaga lume sunt în doliu după moartea actorului Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Rubeus Hagrid. Actorul scoțian a murit la vârsta de 72 de ani vineri.

Pe rețelele de socializare, mulți iubitori ai seriei de filme cu vrăjitori împărtășesc un clip deosebit de emoționant din Harry Potter și Camera Secretelor – cel de-al doilea film din saga.

În scena aceasta, care apare la sfârșitul filmului, Hagrid se apropie de Harry, Ron și Hermione și le mulțumește pentru că i-au dovedit nevinovăția.

Dacă nu erați voi, Harry, Ron și Hermione, bineînțeles, aș fi fost încă unde știți voi [Azkaban]. Așa că, aș vrea să vă spun… mulțumesc!, le spune Hagrid celor trei.

Primul film din serie, Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Harry Potter și piatra filozofală), a fost lansat în 2001 și i-a adus lui Coltrane o nouă audiență de fani mai tineri și a contribuit la revigorarea carierei sale, în special la televiziunea britanică. În 2009, el a jucat rolul detectivului investigator DI Hain în Murderland al lui David Pirie, iar interpretarea sa în rolul unui star de televiziune acuzat de abuz sexual în serialul National Treasure de pe Channel 4 din 2016 a fost primită cu aplauze.

JK Rowling, autoarea cărților Harry Potter, a adus un omagiu unui talent incredibil. Nu voi mai cunoaște niciodată pe cineva care să semene câtuși de puțin cu Robbie”, a scris Rowling, însoțită de o fotografie cu cei doi. A fost complet unic, iar eu am fost mai mult decât norocoasă să îl cunosc, să lucrez cu el și să râd cu poftă alături de el.”