• O chitară spartă de Kurt Cobain, fostul lider al trupei rock americane Nirvana, a fost vândută la licitație pentru aproape 600.000 de dolari.
  • Chitara a fost distrusă în timp ce Nirvana lucra la albumul lor de succes „Nevermind”, la începutul anilor 1990.
  • Instrumentul este semnat de toți cei trei membri ai trupei cu un marker argintiu și conține un mesaj emoționant a lui Cobain.

O chitară spartă de Kurt Cobain, fostul lider al trupei rock americane Nirvana, a fost vândută la licitație pentru aproape 600.000 de dolari (480.000 de lire sterline). Chitara a fost distrusă în timp ce Nirvana lucra la albumul lor de succes „Nevermind”, la începutul anilor 1990. Aceasta a fost asamblată la loc, dar nu mai poate fi folosită, scrie BBC.

Instrumentul este semnat de toți cei trei membri ai trupei cu un marker argintiu. De asemenea, conține un mesaj emoționant a lui Cobain către prietenul și colaboratorul său muzical Mark Lanegan – care a murit anul trecut. Cobain, care adesea își scria greșit propriul nume, a semnat instrumentul „Kurdt Kobain”.
Pionierul grunge a distrus mai multe Fender Stratocaster în timpul carierei sale.

Cobain, care s-a sinucis în 1994, era cunoscut pentru performanțele sale intense.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fender Stratocaster a fost scoasă la vânzare cu un preț estimat între 60.000 și 80.000 de dolari. Julien’s a calificat licitația finală de 596.900 de dolari drept „uluitoare”.

Potrivit casei de licitații, Cobain i-a dăruit chitara lui Lanegan în timpul etapei nord-americane a turneului Nevermind al trupei Nirvana, în 1992. Identitatea cumpărătorului nu este cunoscută. Casa de licitații îl numește pe proprietarul anterior ca fiind Tony Palmer.

În urmă cu doi ani, chitara acustică pe care Cobain a folosit-o pentru legendarul său concert MTV Unplugged de la sfârșitul anului 1993 a fost vândută cu 6 milioane de dolari.

Vânzarea de trei zile a lui Julien’s include, de asemenea, memorabilii de la alte legende ale muzicii, printre care Elvis Presley, Freddie Mercury, Janet Jackson și Dolly Parton. Aceasta se încheie duminică.

Citește și: