• Manichiurista din Japonia, Naomi Arimoto a deschis un salon de manichiură acasă în 2018.
  • Ea spală și sortează plasticul înainte de a-l transforma în unghii.
  • Arimoto speră să crească conștientizarea despre poluarea cu plastic prin arta ei.
  • Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii estimează 20 de milioane de tone de plastic aruncate anual.

Înainte ca liderii mondiali să ia în mâinile lor problema poluării cu plastic în această lună, manichiurista japoneză Naomi Arimoto o pune în unghiile ei, conform Reuters.

O gură de aer într-un ocean de poluare

Pe plaja din apropierea casei sale, la sud de Tokyo, Arimoto cerne cu atenție nisipul pentru a găsi bucăți mici de plastic pe care să le modeleze în vârfuri decorative pe care să le pună pe unghiile false de la salonul său. Ideea i-a venit după ce a luat parte la acțiuni de curățare a comunității de-a lungul coastei.

Am devenit conștientă de problemele de mediu în momentul în care am văzut cu ochii mei cât de multe deșeuri de plastic erau în ocean”, a declarat Arimoto, în vârstă de 42 de ani. „Mi s-a părut îngrozitor”.

Recomandări

POLONIA SPRIJINĂ UCRAINA
META PICĂ
PREZIDENȚIALELE RĂMÂN ANULATE
STARE DE URGENȚĂ ÎN MOLDOVA
CHINA SCHIMBĂ TACTICA
NOI LEGI ÎN IRAN

Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, aproximativ 20 de milioane de tone de deșeuri din plastic sunt aruncate, deschide o nouă filă în mediu în fiecare an. Un summit al Organizației Națiunilor Unite din Busan, Coreea de Sud, care va începe la 25 noiembrie, își propune să elaboreze un tratat istoric, deschide o nouă filă care ar stabili plafoane globale pentru producția de plastic.

Arimoto a deschis un salon de manichiură la ea acasă în 2018, după ce o afecțiune a coloanei vertebrale a forțat-o să renunțe la cariera de asistent social, iar din 2021 folosește Umigomi, sau „gunoiul de mare”, pentru a face nail art. Pentru a aduna materia primă, ea folosește un scaun cu rotile personalizat pentru a cerceta plaja din apropiere în fiecare lună, pentru a aduna microplastice pe care alți curățători le-ar putea rata.

De la poluare cu plastic la fashion

Pentru a transforma gunoiul marin în comoară, Arimoto începe prin a clăti plasticul în apă dulce și apoi îl sortează în funcție de culoare. Ea taie plasticul în bucăți mai mici și le pune într-un inel metalic înainte de a topi plasticul pentru a forma un disc colorat care poate fi atașat unghiilor artificiale. Prețurile pentru un set încep de la 12.760 yeni (82,52 dolari).

Știu că există și alte lucruri realizate din materiale reciclate, cum ar fi hârtia igienică și alte produse de necesitate zilnică, dar nu știam că poți avea și unghii, a fost o surpriză”, a declarat Kyoko Kurokawa, 57 de ani, clientă a salonului.

Arimoto recunoaște că arta ei de unghii este o picătură într-un ocean de poluare cu plastic, dar spune că conștientizarea problemei este un pas spre colaborarea pentru găsirea unei soluții.

Sper că, punându-le în fața ochilor oamenilor, pe vârful degetelor, aceștia se vor bucura de modă, devenind în același timp mai conștienți de problemele de mediu”, a spus ea.

Citește și