O pisică a călătorit de una singură 1.400 de kilometri spre casă, după ce s-a rătăcit, în timpul unei vacanțe

O pisică care s-a rătăcit în Parcul Național Yellowstone a parcurs peste 1.400 km pentru a se întoarce acasă după două luni, grație unui microcip, a anunțat o organizație de protecție a animalelor. Rayne Beau, un siamez seal point mitted în vârstă de 2 ani și jumătate, a dispărut în prima zi a călătoriei stăpânilor săi, Susanne și Benny Anguiano, din Salinas, California, când vizitau parcul pe 4 iunie, scrie CNN.

Pisica s-a speriat și a fugit în pădure. Încercările cuplului de a-l atrage înapoi cu mâncăruri și jucării preferate au eșuat, iar Susanne a declarat că soțul ei a fost „eroul” său, căutându-l zilnic.

„A trebuit să plecăm fără el”, a spus ea.

„A fost cea mai grea zi, pentru că am simțit că îl abandonez”.

Proprietara cu inima frântă a declarat că nu și-a pierdut niciodată speranța de a-și găsi pisica dispărută, conform KSBW. Cu toate acestea, cuplul a adoptat o altă pisică la o lună după dispariția lui Rayne Beau, pentru a-i face companie surorii sale, Starr.

Rayne Beau și Starr au fost salvate de cuplu când aveau 11 săptămâni. Apoi, la 61 de zile după dispariție, au primit o notificare despre localizarea unei pisici cu microcipul lui Rayne Beau. Aceasta a fost găsită în Roseville, California, la aproximativ 300 km de casa lor din Salinas, și a fost dusă la Placer Society for the Prevention of Cruelty to Animals, conform directorului general, Leilani Fratis. „Sperăm că toată lumea va vedea beneficiile microcipării animalelor de companie”, a spus Fratis.

Pisica a fost găsită într-o stare de sănătate precară de către femeia care a predat-o.

„Am fost în contact cu ea, care l-a avut câteva nopți înainte de a-l duce la SPCA”, a adăugat Anguiano. În total, Rayne Beau a parcurs peste 1.600 km din Wyoming până în Roseville și apoi înapoi acasă la Salinas. Cuplul nu știe exact cum a ajuns Rayne Beau în California, dar sunt recunoscători că s-a întors.

„Suntem extaziați să-l avem înapoi”, a spus Anguiano.

„Mă uit la el în fiecare zi și sunt atât de recunoscătoare și îi spun: „Știi de câte săptămâni mă rugam să văd din nou fața asta?””

Exit mobile version